Кабинетът ще насърчава чуждите инвестиции с промени в закона

  • 01 юли 2013 11:36

  • 962
  • 4
Кабинетът ще насърчава чуждите инвестиции с промени в закона
©

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на съобщи по време на българо-китайски бизнес форум, че скоро предстоят законодателни промени, които още повече да насърчат чуждестранните инвестиции в България. Пред журналисти министърът каза, че става дума за промени в закона за инвестициите, но добави, че няма само този закон да се променя, предаде БТА.

Нашата цел е да имаме план за привличане на чуждестранни инвестиции и става въпрос не само за данъчни облекчения, а и за по-голяма прозрачност, и по-бърза работа от администрацията. Той допълни, че правителството има намерение до края на годината да

има първи конкретни стъпки с облекчаване на бизнес климата и най- вече за подобряване на междуфирмената задлъжнялост. Много е трудно да се убедят чуждестранни инвеститори да направят вложения у нас, когато има протести, каза министърът.

Правя всичко възможно и постоянно се срещам с чуждестранни инвеститори, но протестиращи има не само в България, може би светът преминава през такъв период, добави Стойнев. Той каза, че разбира хората, чиито мечти в продължение 23 години са били излъгани и са вярвали в по-добър живот. Министърът каза, че се радва, че хората протестират, но изрази мнение, че без парламент и правителство няма как да се подобри животът на хората.

Последвайте канала на

Novini.bg
962 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.07.01 | 16:46

4
А Българските кой ще ги насърчи бе дудук предателски?

2013.07.01 | 16:46

3
Дудука си ти нито си му на образованието нито на акъла.

2013.07.01 | 15:23

2
Ами ОСТАВКА. И друг може да насърчава инвестициите. Без протести. Толкова е просто!

2013.07.01 | 14:56

1
Нито на парите и комисионните.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини