Протестите в София: Всички са маскари (обновена+галерия+видео)

  • 30 юни 2013 18:44

  • 24639
  • 109
Протестите в София: Всички са маскари (обновена+галерия+видео)
© булфото

Около 2500 души участваха в днешния 17-ти протест срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в София.


Част от тях развяват българското знаме. Един от протестиращите носи табела с надпис: "Депутат: До два мандата. 3 % бариера". Още хора пристигат по съседните улици. Много от тях са се загърнали с българското знаме. Някои от протестиращите надуват свирки. Скандирания няма. Продължава да вали дъжд. Движението не е спряно и се осъществява нормално. Засилено е полицейското присъствие. По-рано столичани блокираха пътя към Летище София.

Очакванията са протестното шествие днес да мине по традиционния си маршрут – от МС, покрай парламента, Орлов мост, централите на ГЕРБ, БСП и ДПС, преди да приключи пак на Орлов мост. Дължината на протестната обиколка е 7 километра.

Движението по бул. Дондуков бе спряно. Целият народ е гол, каза участник в акцията. "Всички са маскари", допълни мъжът пред Канал 3. Според протестираща въпросът е дали е възможно мнозинството от хората да бъдат представени във властта. По-късно шествието тръгна към парламента. Този път хората не се спряха пред сградата на НС, а продължиха към Орлов мост, като блокираха кръстовището. Хората продължиха към НДК. Точно преди шествието да завие по бул. Евлоги Георгиев, направи път, за да мине линейка. Демонстрантите минаха през Моста на влюбените. Демонстрантите минаха по "Витошка", информира Дневник.

По-късно шествието блокира "Алабин" и зави по "Позитано" към централата на БСП. Дъждът почти спря и хората се задържаха през централата на БСП. Освиркванията и виковете са най-силните за цялото време на протеста. В момента шествието е от около няколкостотин души. Полицията е направила кордон край сградата. Първите протестиращи потеглиха  към сградата на ДПС на "Стамболийски". Там полицейското присъствиеб е символично. Хората спряха за малко, за да извикат "Долу ДПС", "Оставка", "Мафия". Появи се група младежи, облечени в затворнически униформи. Шествието тръгна към Министерски съвет, като са останали не повече от 30 души. Полицай, охраняващ шествието, сподели, че практиката да се движат заедно с хората е въведена отскоро. Целта е, ако някой от хората се почуства притеснен от присъствието на един или друг човек, да им сигнализира и да го държат под око.

По данни на СДВР от началото на протестите са били задържани 122-ма души. Само един от тях е бил затворен в изтрезвителя. За днес полицията съобщава за двама задържани. Единият от тях е имал наркотици.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
24639 109

Свързани новини

Коментари 109

Добави коментар
Павел

2013.07.04 | 10:27

109
И пореден ден протестите продължават защото хората не знаят какво искат!!!

2013.07.01 | 22:53

108
Това "Всички са маскари" устройва най_много сегашните управляващи!Призовавам за отделни протести на подкрепящите Борисов и ГЕРБ!Те всъщност така и започнаха,но съвсем целенасочено се измества темата.МИТИНГ само за хората които искат Бойко!ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ!БОЙКО БОРИСОВ_ПРЕМИЕР!
niki

2013.07.01 | 19:03

107
НА ГЕЙБЕРИТЕ НАЙ ДОБРЕ ИМ ГО СЛАГА БАРЕКОВ ОТЗАД
nana

2013.07.01 | 11:52

96
Че Барека има ли какво да сложи? На него най му приляга дудукът - я, какъв наперен хубавец беше с дудука в гащите...
lilo

2013.07.01 | 17:10

104
Бьлгария се раздели на софия и провинция ще страдаме много защото софиянзи искат да решат нещата в тяхна полза.
Радо

2013.07.01 | 17:42

106
То в София отдавна няма Софиянци всичко е от селата много рядко ще чуеш правилна реч!

2013.07.01 | 16:26

101
Не е вярно това в много градове има протести, но не ги отразяват - в пловдив има по около 1000 човека всеки ден а Събота и неделя са повече даже. В разни по свестни сайтове може да се прочете и по другите градове какво правят хората. Тук взехме да понамаляваме, защото хората видяха че само София се отразява и доста от по активните отидоха там да протестират.
милан

2013.07.01 | 17:10

105
Правителството на коалицията БСП -ДпС - хАтака реши следните въпроси "на Българския народ" - пакета социални мерки на мнозинството - на циганите ! - увеличение на майчинските - на циганките ! - премии за първокласниците - предимно циганета ! - намаляване на цената на тока - за сметка на работещите Българи ! Освен проруска , хАтака се оказа и проциганска партия !

2013.07.01 | 17:09

103
Да живее турската националсоциалистическа коалиция, посветена на социалните права и свободи на всички турци и турцизирани групи в българската нация и САМО на тях! За едно са прави - безалтернативни са! Освен да гласуваме наказателно и този път да разпокъсаме вота измежду всички малки партийки, за да може да има някакво съперничество в това НС и да се спре вече с тая мафия, дето само че чуди как да се прегрупира, че да си развява байряка по 4 години необезпокоявано.
bai kolyo

2013.07.01 | 16:26

102
А ТАКА БАЛЪЦИ ПЛЮИТЕ СЕ ЕДИН ДРУГ -ПЪРВО СВАЛИХТЕ БОИКО ПОСЛЕ ДОИДЕ БСП СЕГА ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕ БАТ ГОИКО И НАКРАЯ КАТО В ЕГИПЕТ-ГРАЖДАНСКА ВОИНА 2 ГОДИНИ А НАРОДА ЩЕ УМИРА ОТ ГЛАД-НОВА ПАРТИЯ НА НАРОДА ТРЯБВА ОТ НОВИ ХОРА СЪС СТАРИ КУРВИ НОВ БАРДАК НЕ СТАВА

2013.07.01 | 14:42

100
гей парада на ЮРУШ ще свърши скоро! и повече никога в парламента!

2013.07.01 | 14:42

99
Атака е в коалиция с ДПС!!!...........това е много интересно
KИРО

2013.07.01 | 12:35

98
До МИЛАН:Браво! Колко тъп трябва да бъде човек за да разбере че това е така.Това е партия която се крепи на циганите.Ток и вода не плащат ,живеят със социални които вземат от нас .НИКОЙ от тях не плаща данък,професията им е майчинство развъдник на потенциални крадци ,те крадат от малки.Неграмотни! Но не само те са неграмотни а и тези които ги подкрепят в този форум.Българи,отворете си очите както направи Саркози,той просто ги натовари на самолети и се отърва .СЪБУДЕТЕ СЕ! Албания е пред нас ,ние сме последни.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини