Делян Добрев: Нощем говорим за тока, защото денем се занимаваме с Авиоотряд 28

  • 28 юни 2013 07:58

  • 2446
  • 2
Делян Добрев: Нощем говорим за тока, защото денем се занимаваме с Авиоотряд 28
© Булфото

Защото с Авиоотряд 28 се занимавахме денем, затова заседанието на Енергийната комисия беше нощно. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, бивш министър на енергетиката.

Регулаторът трябва да е независим, а напоследък премиерът говори за това, каза Добрев. Вчера на заседанието на комисията присъстваха представители на зелената енергия, на бизнеса, комисията за енергийно и водно регулиране. Енергийно бедните трябва да се подпомагат чрез държавния бюджет чрез помощи, категоричен беше той.

Очаква се Парламентът да гласува на второ четене промените в Закона за енергетиката. Така депутатите ще приемат част от спешните мерки на правителството, чиято цел е да се намали цената на тока.

Промените предвиждат Държавният енергиен регулатор да състави нова методология, по която ще се определят цените на електроенергията. Новата схема включва отмяна на добавките, които сега повишават цената за износ на тока.

Втората мярка предвижда да отпадне задължението на НЕК да изкупува електроенергия от всички производители и да се дава възможност да се изкупува от най-евтините енергийни източници. Очаква се промените да дадат възможност цената на тока да падне с до 5 %. Въпросът е дали това ще стане от 1-ви или от 15-ти юли.

Законовите промени бяха гласувани по спешност на второ четене от парламентарната комисия по енергетика на заседание късно снощи.

Последвайте канала на

2446 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
demon

2013.07.04 | 14:36

1
Ти си виновен за проблемите с тока недоразвито човече. КРАДЕЦ
XXL

2013.07.04 | 14:36

2
Парламента се опитва да работи и нощем на спокойствие от викове и кощунства,а партията,която имаше ВОЛЯ и мисли за народа вече колко дена не е по работните си места!!! Това са дезертьорите от Герб...ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА И ПОЛИТИКАТА!!!

Добави коментар

Водещи новини