Корнелия Нинова: Предсрочните избори са вредни за България

  • 27 юни 2013 08:15

  • 3753
  • 9
Корнелия Нинова: Предсрочните избори са вредни за България
©

Искането на помощ от МВР не означава насилие върху протестиращите, а разширяване на зоната за сигурност пред Парламента, за да влезем нормално там и да започнем работа. Това заяви депутатът от БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в сутрешния блок на БТВ по повод вчерашната обсада от протестиращи на сградата на Народното събрание.

"Ние отиваме на работа с готовност да приемаме закони", каза още тя. Попитана дали "Атака" ще дойдат на заседание, тя заяви, че по информацията, която има е, че от партията на Волен Сидеров нямат интерес от разпускането на НС, което индиректно означавало, че те ще дойдат в Пленарна зала.

Попитана дали има искане от Сидеров за импийчмънт на Росен Плевнелиев, Нинова заяви, че не знае да има такова искане към тях.

Даниела Дариткова от ГЕРБ е категорична, че правителството на Орешарски е с неясна конфигурация на появяващите се зад нея олигархия, която постоянно му дърпа конците.

На въпрос дали биха подкрепили преференциалния вот, Дариткова заяви, че те могат да пледират за 5% преференциален вот. "Ние сме категорични, че ще влезем в Пленарна зала, само ако правителството подаде оставка и заяви ясна отсега дата за следващите избори, или се гласува промени в Изборния кодекс", каза още тя.

Нинова заяви, че иска да опровергае една лъжа на ГЕРБ. Вече се гледат промените в Изборния кодекс, защо не влизате на заседание?, попита тя депутатката от ГЕРБ. Дариткова заяви, че се гледат тези промени само на етап Комисия.

Депутатката от БСП  обясни, че ако правителството подаде оставка няма да има бюджет за 2014 година, а това означава да се работи с бюджет 2013, което на практика  е - замразени заплати, не увеличени майчински, не плащане на задълженията към бизнеса и т.н.. Също така кой ще ни представлява България в Ес и ще получим ли средства, запита тя. По думите й другият вариант е - правителството да запази мандата си и да се гласуват вече внесените закони от плана "Орешарски". Предсрочните избори в момента са вредни за България, категорична е Нинова.

Дариткова я запита дали те са сигурни, че ще могат да изпълнят всичко от плана "Орешарски" при положение , че са зависими от една националистическа партия. Нинова й отговори, че е сигурна и допълни, че освен политическо говорене тя иска да чуе аргументи от страна на ГЕРБ.

Попитана за днешното кафе пред Парламента, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заяви, че не са притеснени от това. "Ако "Атака" дойдат - работим, ако не - не работим. Така са ни избрали хората. Но това не е заложничество. Ако "Атака" искат - ще дойдат и ще започнем решаването на проблемите на хората. Вярвам, че те ще го направят. Не може просто да работим, днес трябва да решим дали цената на тока ще се намали с 5%, ако това не се приеме, както заяви Евгения Харитонова, той ще поскъпне с 40%", обясни червената депутатка.

На въпрос дали ГЕРБ разчита да е бенифициент на тези протести, Дариткова заяви, че няма да се върнат в Парламент, чието мото е "Извини се, бе".

Нинова заяви, че вчера е имало заседание на парламентарната група на БСП и там не е обсъждано подаването на оставка.

Попитана за разцеплението в ГЕРБ, Дариткова заяви, че няма разцепление в партията и тези, които са решили да напуснат партията и да създават нови политически проекти, няма по никакъв начин да навредят на ГЕРБ.

Последвайте канала на

3753 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
pacooo

2013.07.14 | 10:40

9
Предсрочните избори са вредни за вас,не за България,комундета нагли.
zxczxc

2013.07.14 | 10:40

8
Кое е по-вредно за нас: предсрочни избори или вашето управление? Хайде да изберем по-малкото зло.
гласоподавател

2013.07.14 | 10:40

7
а вие г-жо народен представител как сте полезна на България?? вредни сте вие и вашата крадлива и неспособна партия. вие сте наследници на ония боклук отворил вратите на Търново пред 700 години!
опаа

2013.07.14 | 10:40

6
аз по вредно от комбинацията комунист,агент-доносник и откачалник не виждам! прстъпно дойдохте на власт! престъпно управлявате! върхът на наглостта сте! ИЗВИНЕТЕ СИ! И СИ ВЪРВЕТЕ!

2013.07.14 | 10:40

5
Разбирай: Предсрочните избори са вредни за БСП, ДПС и АТАКА
A

2013.07.14 | 10:40

4
Верно е , с предсрочни избори дойдохте на власт и показахте истинското си лице за име нема 2 седмици ! От дпс вече на двама им е поискан имунитета за финансови престъпления.Абе изобщо само престъпници , милионери лобисти и дс агенти в парламента.Това ли е представянето на народа ? НЕ , ТОВА Е ПРЕДСТАВЯНЕТО НА МАФИЯТА И ОЛИГАРХИЯТА !

2013.07.14 | 10:40

3
Вредна е вашата партия другарко Нинова!!!

2013.07.14 | 10:40

2
А пък ти колко си вредна ако знаеш, Корнелио,,

2013.07.14 | 10:40

1
ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН В ЧАСТТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ! МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ! УСЕДНАЛОСТ НА ГЛАСУВАНЕТО-за да няма изборен туризъм и забрана на дописване на избирателните списъци ! ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ! ПРЕЗИДЕНТА ДАВА МАНДАТ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА С НАЙ-ГОЛЯМО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО -за да знаем ,кой ще ни управлява ! ЛУСТРАЦИЯ -агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ вън от ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ С ПОСТОЯННО МЕСТОЖИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ и финансови санкции за не упражнилите правото на вот ! БЪЛГАРИЯ ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ! ЗАБРАНА СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ! УСПЕХ !

Добави коментар

Водещи новини