Животновъдите не докараха тракторите в София

  • 26 юни 2013 13:11

  • 1435
  • 2
Животновъдите не докараха тракторите в София
© Булфото

Доста символично е присъствието на животновъдите пред Министерството на земеделието. Те бяха обявили, че ще отидат с техника и животни пред Министерството на земеделието в София, но са пред ведомството без тях.

Според председателя на браншовата организация Бойко Синапов те са имали готовност да включат в протеста си животни и трактори, но не са получили разрешение от властите да ги превозят до София, предаде БНР.

Обяснение за слабото посещение на митинга е, че животновъдите са бедни хора и не могат да самофинансират пътуването си, а не могат и да оставят стопанствата си без грижа.

Голяма част от останалите животновъдни организации се разграничиха от протеста. Овцевъди, говедовъди и Сдружението на месо- и млекопреработватели обявиха, че няма да участват и ще дадат шанс на правителството да предприеме някакви действия.

Именно бездействието на правителството е причината за протеста на Асоциацията на животновъдите. Според тях миналата година по това време вече е било ясно какви национални и европейски субсидии ще получат през октомври. Тази година все още не се знае дали ще има пари за тях и в какъв размер са те.

От Министерството на земеделието съобщиха, че ще приемат представители на протестиращите. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1435 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.26 | 16:23

2
"и ще дадат шанс на правителството да предприеме някакви действия." КАКВИ? ИЛИ ВСЕ ТАЯ КАКВИ.

2013.06.26 | 16:23

1
Неблагодарници сте вие фермерите когато Януари-Февруари ви се наброиха субсидийте тогава беше добре сега си дайте шанс на гибелта на фермите ви с това правителство

Добави коментар

Водещи новини