Животновъди излизат на протест в София

  • 26 юни 2013 07:14

  • 1398
  • 3
Животновъди излизат на протест в София
©

Животновъдите излизат на протест в 12.00 ч. пред сградата на Министерство на земеделието и храните. Това съобщи за Дарик председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов. Фермерите имат разрешение от общината да протестират от 12.00 до 22.00 ч.

Синапов не се ангажира колко хора ще присъстват на протеста. Според председателя на браншовата асоциация това не е протест само на животновъдите, но и на всички, занимаващи се със земеделие, „защото в момента няма никаква яснота какво се случва със земеделието в страната”.

„Целият земеделски сектор отново е в ситуация на пълно затъмнение. Не знаем какво се случва със сектора, никой не ни дава информация - дали са осигурени последващите национални доплащания, дали са договорени европейските. Не се работи, администрацията не работи. Колкото и министър Греков да ни казва, че нещата вървят, ние виждаме, че отново сме в патова ситуация”, добави Бойко Синапов.

По думите му не се обработват заявленията, които са подали земеделските производители: „Нямаме възможност да получаваме обратно удостоверения, за да можем да се възползваме през банките да получаваме част от субсидията за напред, защото българските животновъди в момента се приготвят за зимния период”.

Синапов бе категоричен, че не искат да бъдат замесвани в политически интриги: „Не съм политически ангажиран човек, ще продължа до последно да защитавам интересите си, защото първо съм фермер и след това съм браншовик. Не искам да влизам в едни политически интриги, че тази партия стои зад нас, онази партия стои зад нас - не. Ние вече знаем как да си защитаваме интересите. Знам какво искаме - единствената ни цел е да защитим интересите на бранша”.

Последвайте канала на

Novini.bg
1398 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.06.27 | 08:07

3
ПРОМЯНА НА ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН В ЧАСТТА ЗА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ! МАШИННО ГЛАСУВАНЕ ! УСЕДНАЛОСТ НА ГЛАСУВАНЕТО-за да няма изборен туризъм и забрана на дописване на избирателните списъци ! ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ! ПРЕЗИДЕНТА ДАВА МАНДАТ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА С НАЙ-ГОЛЯМО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО -за да знаем ,кой ще ни управлява ! ЛУСТРАЦИЯ -агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ вън от ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ С ПОСТОЯННО МЕСТОЖИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ и финансови санкции за не упражнилите правото на вот ! БЪЛГАРИЯ ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ! ЗАБРАНА СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ! УСПЕХ !
За какво?!

2013.06.27 | 08:06

1
Субсидиите се дават след септември! За какво протестират....ами заради този дето им даде 140 милиона миналата година държавни пари, щото тогава още нямаше евро субсидии!!!ЖАЛКИ СТЕ!

2013.06.27 | 08:07

2
ПРОСТ СИ !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини