Транспортният министър: Бургас и Варна трябва да забравят провинциалното мислене

  • 24 юни 2013 16:38

  • 2624
  • 8
Транспортният министър: Бургас и Варна трябва да забравят провинциалното мислене
©

„Бургас и Варна трябва да забравят провинциалното мислене, да спрат да се състезават помежду си и да работят заедно”. Това каза в Бургас министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на, предаде БТВ.

Той беше в града, за да участва в официалното подписване на договора за изграждане на двете трафик кули на пристанище Бургас и Варна. Договорът бе подписан между Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” и Консорциум „Мидия – Диана Комерс” и е за проектиране, изграждане и обзавеждане на трафик кулите за корабоплаването.

Трафик кулите в двата най-големи български пристанищни центрове се строят по проект, финансиран от оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Общата стойност на инвестицията е 3 767 700,00 лв. и включва проектиране и изграждане на двата брегови центъра, а също така доставка и монтаж на машини и съоръжения. Очаква се двете трафик-кули да бъдат завършени до края на юни 2014 г.

„Благодарение на този проект целият трафик в пристанищата ще се управлява от кулите, а не само в каналите, както се вършеше досега. Разбира се, тук също има закачки, които ще се опитаме с колегите да решим. Аз съм от Варна, но никога не съм спорил кой град е по-велик. Трябва да има неща, които да се развиват и в Бургас, и във Варна. И заради това първото условие, което съм поставил, е кулите да бъдат едни и същи. Не ме интересува коя ще бъде по-хубава, а искам да бъдат еднакви”, заяви преди подписването Данаил Папазов.

Кметът на Бургас Димитър Николов, каза че тези кули са от изключителна важност за морската безопасност и логистика, като строителството е за около 4 млн. лева, а самото оборудване вътре ще е за 20 млн. лева. Николов допълни, че двете кули са съвместими и ако на едната настъпи повреда, другата ще успее да я замести. По думите му малко са държавите в Европа, които имат оборудвани такива информационна центрове. „Хубавото е, че тук на Балканите ние сме първенци”, каза кметът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2624 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
morski

2013.09.06 | 17:51

8
Никога, ама никога не съм се възприемал за човек с провинциално мислене, от Бургас съм. Сигурен съм и че варненци не се мислят за хора с провинциално мислене. Винаги тези градове са били по-отворени към света, тоз тръгнал да ми разправя някви неща. Долу комунистите, централизация, Бургас и Варна да не се съобразяват със София!

2013.07.06 | 00:00

7
ОСТАВКА! ТЕЗИ ЗАПОЧНАХА ДА ОБИЖДАТ ЦЕЛИ ГРАДОВЕ!
Русе

2013.07.06 | 00:00

6
Вие малоумни ли сте? Знаете ли какво казва изобщо човека. Именно с това което казва и прави и то не само от сега. Градове като Варна, Бургас, Русе, Видин и т.н. трябва да го адмирират. За първи път човек от морския бранш и при това признат специалист заема поста Министър на транспорта. Аз съм от Русе и му стискам палци да изпълни програмата с която се е захванал.
От Варна

2013.07.06 | 00:00

5
Аз съм служител на варненското пристанище. Хора няма смисъл да плюете постоянно. Аз мога да ви кажа че ако не Папазов то няма друг който може да дигне морския бизнес на крака. Та той /морския бизнес/ бе зарязан от всичките предходни правителства. Какви ли не Министри имаше то не бяха жепейци, даяджии и какви ли не смешници.
c/e

2013.06.25 | 10:08

1
Pobliasak!kolko li go vigdat obache.predi da se modernizirat pristanishtata moje bi tribva da se pogledne dali e nalojitelno tova da se pravi kogato ima po niakolko koraba na mesec ...poglednete rumancite ,jalko e no sa dosta napred v transporta i targovskite patista
K.d.p.

2013.07.06 | 00:00

4
И аз дигам двете ръце за този човек, но жалко че май няма да се задържи дълго. Стана министър в неподходящ момент.

2013.06.30 | 16:07

3
След това изказване, този може да забрави и Варна и Бургас не само докато е министър, но докато е жив.

2013.06.30 | 16:07

2
Дълги години се чудех от къде идва простотията на българина - вродена ли е или е придобита в последствие. Но сега ми се проясни - комуноидите са наследствени отрепки - ужасна шега на еволюцията!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини