Стойнев: Трябва ни конкретна стратегия, която да възстанови системата (обновена)

  • 21 юни 2013 15:06

  • 1398
  • 1
Стойнев: Трябва ни конкретна стратегия, която да възстанови системата (обновена)
©

Започна заседанието на Общественият съвет към министъра на икономиката и енергетиката, предаде репортер на novini.bg.

Съветът е председателстван от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. На съвета присъстват народните представители Рамадан Аталай, Явор Куюмджиев, Жельо Бойчев и председателят на ДКЕВР Анжела Тонева. На заседанието ще се обсъди нов модел за ценообразуване на електрическата енергия.

„Ясно заявих, че този обществен съвет ще продължи и ще обсъждаме най-важните промени, които трябва да се предприемат в сферата на енергетиката”, каза Стойнев. Той даде на срещата 2 часа продължителност.

Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на заяви, че с помощта на този съвет, трябва да изготви конкретна стратегия, която да възстанови система.

Българските енергийни компании си дължат пари, потребителите са потърпевши и в резултат на това се родиха февруарските протести. Трябва да се върви към една либерализация на пазара, доколкото е възможно това в България. ДКЕВР трябва да упражнява по-строг контрол, а ЕСО да обявява търгове, да се промени начина за изкупуване на енергия в заводските централи, заяви Явор Куюмджиев.

Представителите от гражданската а квота не бяха съгласни с предложенията на енергийния министър. На няколко пъти се наложи Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на да влиза в ролята на арбитър и да усмирява бурните дискусии, които се водиха.

Бизнесът изрази становището си, че с някои от мерките, които се предлагат от министъра дефицитът ще нарасне до 2 млр.лв. Енергийният министър заяви категорично, че няма да се стигне до увеличаване, а системата ще се стабилизира.

Аталай заяви, че всичко, което се обсъди на срещата ще бъде взето предвид. Той се обърна към фотоволтаиците и заяви, че ще се работи в посока на стабилизация на системата. Всеки който произвежда ток от фотоволтаици, първо, трябва да има възможност да ползва произведената енергия, а после да я продава. „Трябва да се изгради енергийна стратегия, а не като пожарникари да променяме законите“, заяви още той.

ДКВР трябва да върне своята независимост като регулатор и да не позволява да се месят управляващите, независимо от коя партия са те, заяви Куюмджиев.

Представители от гражданската квота искат „паразита БЕХ да бъде закрит“. Куюмджиев заяви, че няма как това да се случи. По думите му това е холдингът, които осигурява кредите и капитали. Без БЕХ не могат да се справим, каза още той.

Всички тези промени ще бъдат успешни, ако цената на тока се задържи или се намали с 5%, смята още той. И тук бе реплекиран от гражданите с думите: „дали до две седмици ще бъдат на власт“. След това заседанието бе закрито.

Последвайте канала на

1398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.21 | 18:35

1
A na nas ostavka!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини