БСП поиска санкции за депутати, които отсъстват от парламентарния контрол (видео)

  • 21 юни 2013 12:23

  • 2311
  • 4
БСП поиска санкции за депутати, които отсъстват от парламентарния контрол (видео)
©

Пореден скандал избухна в Народното събрание. Депутатът от Коалиция за България Борис Цветков поиска народните избраници, които задават въпроси към министрите по време на парламентарния контрол и после отсъстват от пленарна зала, да бъдат санкционирани.

Повод за искането на Цветков дадоха депутатите от ГЕРБ Милена Дамянова и Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, които имаха отправени въпроси към министъра на образованието и науката проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна, но и двете не бяха в залата, за да ги задат. Малко по-късно ситуацията се повтори с бившия министър на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, който трябваше да пита настоящия министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на за приватизацията на "БДЖ-Товарни превози".

„Съгласно правилника на НС, когато народният представител отсъства по уважителни причини, отговорът се отлага. Вчера до 18.00 часа не са постъпили писма за отлагане на отговори поради отсъствие по уважителни причини. Предлагам обаче да приложим правото за отлагане, макар че не са предоставени писма и не са изпълнени изискванията по правилника”, заяви председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. С пускане на парламентарния сигнал за приканване на депутатите да влязат в зала той се опита да призове задалите въпрос да присъстват в залата. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на допълни, че ГЕРБ явно не се интересуват от проблемите на образованието и БДЖ, и не считат за необходимо да водят дебати по толкова сериозни теми.

Същото се случи и с Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който трябваше да зададе въпрос към министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, относно реакциите на България спрямо "Хизбулла" и терористичния акт в България. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на призова Цветанов да влезе в залата, но това не се случи. Заместник-председателят на парламента се извини на Вигенин, че е дошъл в парламента само за един въпрос, на който няма как да отговори и призова Цветанов да отправи питането си на следващия парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2311 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.06.22 | 22:49

4
Е нали казахте, че можете да работите и без ГЕРБ. Освен това твърдите, че са в изолация. Какъв ви е проблема?
корк

2013.06.22 | 22:49

3
И с право. На ГЕРБ ще им се наложи да поработят за заплатите си.

2013.06.22 | 22:49

2
е да ама те казаха, че няма да взимат заплати, когато отсъстват
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.06.22 | 22:49

1
TE NE OTSbSTVAT , A SA V KOMANDIROVKA;;;;;;;;;;;;

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини