Приеха на първо четене промени в закона за ВЕИ - та

  • 21 юни 2013 11:39

  • 1548
  • 2
Приеха на първо четене промени в закона за ВЕИ - та
©

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за възобновяемите енергийни източници (ВЕИ).

Гласуваха 84 народни представители, от които всички „за”.

Промените предвиждат зелената добавка от такса пренос да отпадне, което ще позволи в много кратък период износът на електроенергия да се възстанови. Другата промяна в закона се отнася до разрешение на държавните органи да използват средствата, натрупани от продажба на зелени сертификати, за компенсиране на разходите на тези ВЕИ-та.


Законопроектът беше приет в отсъствието на парламентарната група на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1548 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
LordJohn

2013.06.21 | 18:28

2
Наслушах се на смешни коментари на стачкуващи по удобно зададени въпроси от медиите. Уж всички протестиращи искат едно и също, а всъщност никой незнае какво точно иска и защо го иска. Повтарят се едни и същи фрази чути по телевизията: "Оставка на кабинета, Велико народно събрание, промяна на избиратенлия закон". Но никой не пита какво точно искат, какво трябва да избере това Велико народно събрание, какви да са промените в закона. И защо не питат? Защото медиите са наяно, че първо 90% незнаят какво точно искат, а останалите искат тотално различни неща. На едните им е крив комунизма, който никога не съществувал в България. На други - така наречните турци. На трети - циганите и прочие и прочие. За по-малките дето не са живяли по онова време и за тези дето си мислят че всичко им е ясно, в България е имало Социализъм, Комунизмът е много по-висша форма на управление и хората просто не са дорасли за нея. А за бедните дето стачкуват, защото са бедни, защото повечето за това стачкуват, ами вие сте си виновни, капиталимът е строй при който 20% от хората притежават 80% от парите. Това е факт който го пише във книгите. Та вмсто да се занимавате с неща дето не разбирате - четете книги - образовайте се, за да можете да направите обоснован избор, а не да играете ТОТО пред урните, пък после ама аз не си ги представях така нещата. По закон това че не си информиран, не е оправдание. Та накрая - предишните ги траяхте 4 години - дайте на тези поне 100 дни. Те не са виновни за вашето днешно сътояние, дайте им шанс да ви помогнат. Ако след това пак сте в същото положение - излезте пак - сменете ги но с аргументи против тяхното управление. Сега просто нямате разумни аргументи.
Koko

2013.06.21 | 14:37

1
Като ти липсва комунизма емигрирай в Куба примерно, защо стоиш тук. Какви 100 дни да им дадеш на тези!? Те за 2 седмици какви решения направиха да изпълнят желанията на групировките, а сеги си представи за 100 дни какво ще направят. Ще ни върнат във робовладелския строй. Не желая това на децата си, благодаря. А вече дискусията за оставката е в миналото. Затова аз призивавам всички разумни българи да използваме призива - НЕ ВИ ЩЕМ ОСТАВКАТА - УВОЛНЕНИ СТЕ!

Добави коментар

Водещи новини