Ципов поиска оставката на Монов

  • 21 юни 2013 08:17

  • 2013
  • 5
Ципов поиска оставката на Монов
©

Едва ли можете да очаквате нашите привърженици да са на улиците в момента. Така че и финансово подкрепяне на протестиращите не е в интерес на нашата партия. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Младен Червеняков от Коалиция за България. Той коментира скандалното разследване на телевизионния канал за купуване на протестиращи.

В последно време получихме обвинение, че участваме в организираните на протестите. Ние не искаме по никакъв начин да осребрим този протест, заяви Красимир Ципов от ГЕРБ. Стана ясно едно - въпреки че Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа говори за бандити, истината лъсна, видяха се машинациите на "Атака" и купуването на протестиращи, коментира политикът и добави: "Нека всеки един български гражданин сам да си направи изводите".

Искам да се извиня от името на моята парламентарна група за това, което господин Христо Монов каза вчера, че протестиращите са "интернет лумпени", обяви политикът от БСП.

Според Ципов обаче извинението не е достатъчно, защото само преди дни Монов без избран да оглави комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Той трябва да си мери думите и да си подаде оставката.

Ципов бе категоричен, че информацията, че ГЕРБ извозва протестиращи в автобуси, е лъжа.

В плана "Орешарски" има изключително важни и тежки мерки, които ние поемаме. Нашите мерки са насочени към гражданите, бизнеса и държавата. Огромен е проблемът с енергетиката, като приемаме ангажимент за понижим цената на тока. Това ще постави енергийната система в доста тежко положение, но ние предприемаме този ход, за да се облекчат гражданите. Трябва да се промени и изборното законодателство, което е много важна точка, смята Червеняков.

По думите на Червеняков, това, което предлагат управляващите, най-вече ДПС, цели връщането на всички порочни практики, активни в миналото. Вие ще приемете ли връщане на изборния туризъм и автобусите от Турция, попита той.

Червеняков остави питането без отговор и обяви, че една нова, прогресивна избирателна система изисква цялостен ремонт на Изборния кодекс, а не само частични изменения. От своя страна той зададе въпрос на политика от ГЕРБ: "Вие защо не приехте гласуването с машини?"

Електронното гласуване отпадна, заради скандала със Сливенгейт, обяви Ципов. Според него трябва да се върви към нови избори.

По думите на Червеняков, това, че 85 процента от гражданите подкрепят протестите, не означава, че 85% от хората не искат това правителство. Появиха се лозунги, че протестиращите не искат и ГЕРБ на власт. Ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще се възползват от тях, смята депутатът от БСП. Дестабилизацията на страната не е добре за България. Ако направим избори по същия Избирателен кодекс, срещу който своето категорично "не" обявяват протестиращите, резултатите може да се окажат същите като настоящата ситуация.

Вярвайте в правителството, призова той.

Кредитът на доверие към това правителство е изчерпан и нека вървим към нови избори, заключи Ципов.

Последвайте канала на

2013 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
evropa

2014.08.12 | 21:54

5
5 veka tursko robstvo-represii,fa6izam-represii,komunizam-represii.Sega e momenta da pokagem na Evropa,4e zaslugavame da sme 4ast ot neya.Ina4e sme lumpeni,talpa i gyauri kakto ni nari4a novata troina koalicia.Parite ni vzehte,progonihte ni decata,no dostoinstvoto da se nari4ame Balgari niama da vi go dadem!!!
ДО СОЦИАЛИСТИТЕ

2014.08.12 | 21:54

4
НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА КАКВО Е КАЗАЛ НЯКОЙ СИ ДРУГАР МОНОВ. ВЪПРОСЪТ ДНЕС Е : ДОКОГА ЩЕ ЧАКАМЕ ОРЕШАРСКИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА? НЯМА ДА СПРЕМ ! ОСТАВКА И ИЗБОРИ СЕГА !
niko

2014.08.12 | 21:54

3
Ами аз докога ще чакам интернет-лумпените да с еразкарат от Орлов мост за да мога да минавам с колата си оттам ???
niko

2014.08.12 | 21:54

2
Абе този женски полов орган с боядисаната коса и изтънелият глас той ли е лицето на герб? Нали уж бяха мъже пък участник в София-прайд пуснали :)
базплатен съвет

2014.08.12 | 21:53

1
Смени боята за коса която използваш, че на ГЕЙ парада някой може да ти посегне освен ако не се стремиш към това..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини