Лидерът на социалистите в ЕП Ханес Свобода: Не се обсъжда оставката на Станишев

  • 20 юни 2013 09:41

  • 2149
  • 4
Лидерът на социалистите в ЕП Ханес Свобода: Не се обсъжда оставката на Станишев
©

Българските социалисти трябва да скъсат с миналото и да не повтарят грешките, за които до скоро критикуваха Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това заяви в интервю за БНР лидерът на Партията на европейските социалисти в Европарламента Ханес Свобода.

Той отрече в ПЕС да се обсъжда въпросът за оставка на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на от лидерския пост и изрази надежда правителството у нас да съумее да извърви пътя към необходимите реформи. "Трябва да се отдалечим от тези средновековни стратегии - че трябва някой да бъде пожертван и после всичко ще бъде наред. Всъщност всичко ще бъде наред, само ако правителството води правилна политика и засили капацитета за борба с корупцията - това е, което наистина е необходимо, а не политически игри, жертви и оставки. Всеки може да направи грешка, важното е грешките да бъдат поправяни", каза още Свобода и добави, че е много доволен от решението за отмяна на избора на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за председател на ДАНС и поднесените извинения.

"Стратегията на правителството трябва да е много неутрална, не политическа борба с корупцията. Трябва да се намерят хора, които могат да се справят с това или в самата България, или извън нея. Трябва да е ясно, че въпросът не е в отмъщението срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и неговата партия или в интересите на една или друга група, която е на власт, а в истинското реформиране на България. Аз лично не разбирам защо страни като България и Румъния все още имат този тип институции и не може ли дейността им да бъде в рамките на вътрешното министерство и полицията. Щом обаче ще имате такава структура за национална сигурност, то тогава начело на нея трябва да застане опитен и подготвен за тази работа човек.", завърши Свобода

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2149 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.06.25 | 15:18

4
Моля ви, приберете си агентите!
anonim

2013.06.25 | 15:18

3
ДОРИ И ОТ ПЕС НЕ ОДОБРЯВАТ НЕОБМИСЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ НА СТАНИШЕВ!!!!!!!!!!!!!! Е СТАНИШЕВ КАК ШЕ РЕАГИРАШ???????????????
Неволен

2013.06.25 | 15:18

2
Г-н Свобода, информиран сте едностранно. Би трябвало да стои на дневен ред при вас оставката на Станишев - откъде-накъде син на активисти-комунисти ще представя някаква част от България в Европа? Знаете ли, че този ваш "лидер" няма и един работен ден?! Да ви се не види и организацията, и демокрацията.
Великия

2013.06.20 | 12:50

1
Аз мък мисля , че вие по добре след като го свалите , вие да не повторите същата грешка пак...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини