Михалевски: Трябва да се фокусираме върху обществените поръчки

  • 19 юни 2013 11:51

  • 943
  • 4
Михалевски: Трябва да се фокусираме върху обществените поръчки
©

Трябва пакет от административни такси да бъдат свалени, за да се облекчи бизнеса. Нужно е да се види, че правителството работи непрекъснато. Това обяви в Народното събрание Димчо Михалевски.

Според него още от следващата седмица трябва да се качват в електронен портал данни за обществените поръчки и концентрирането им във фирми. В последните години ние създадохме мастодонти на обществените поръчки, в чиито ръце се фокусираха всички държавни поръчки. Така ще се подобри регулацията и ще се намалят облажванията, които затормозяват обстановката. Още другата седмица министерствата могат да подадат информация за тази система, смята политикът.

По думите му, трябва сериозно да се работи с малките и средни предприятия, защото те са гръбнакът на всяка икономика и ние сме им в дълг.

По отношение на единната сметка трябват решителни действия, за да се даде светкавично възможност българските икономически субекти да решат за какво да отиват парите при погасяването на задълженията си по общата сметка, обяви той.

Относно еврофондовете, ние сме в може би най-тежката ситуация, в която сме попадали в планов период, защото до края на годината трябва да получим обратна сертификация от ЕС за 1 млрд. и 330 млн. евро. Ако не успеем, може да загубим европейските пари. Ще получим и критики от ГЕРБ, че сме виновни за това, а вината ще бъде изцяло тяхна, подчерта той.

Последвайте канала на

943 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
аха

2013.06.19 | 21:51

4
Да , същият който иска да озакони незаконното...
pacoo

2013.06.19 | 21:51

3
Направо се фокусирайте върху оставката си.
.

2013.06.19 | 15:12

2
poznavate li go
Голем

2013.06.19 | 15:12

1
Нужно ли му е на Димата? Така е,- студентския разврат и студенското пиянство не са простили на никого. Тва е строго документирано в световната история!

Добави коментар

Водещи новини