Бившият ДС-офицер Бриго Аспарухов се обърна срещу ДПС

  • 19 юни 2013 08:09

  • 5982
  • 11
Бившият ДС-офицер Бриго Аспарухов се обърна срещу ДПС
©

Винарките на българската ферментирала демокрация още са живи. Когато те умрат обществото ще започне да реагира по по-разумен начин. Това заяви бившият служител на ДС Бриго Аспарухов. Той похвали протестите, но препоръча да не се стига до ексцесии.

Улицата настоява за прозрачност, не на монополите и политическите партии. Обществото вече не вярва, че може да се упражнява контрол върху процесите, уточни Аспарухов. Той отрече, че Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на се е допитал за назначението на Делян Пеевски. Да не попиташ хората поне за мнение е странно, каза той

Делян Пеевски попадна на неточното място в неточното време, на такава институцията начело трябва да застане разумен и спокоен човек, каза Аспарухов. Той призна, че е изненадан от решението на Станишев да поиска вот на доверие от Националния съвет.

Дано да го е разбрал сега, защото трябваше да го разбере по-рано. Това обаче е грешка, защото подобно решение ще раздели пленума и партията. По правилния ход е подаването на оставка - тя не се коментира, а просто се приема. Ако падне кабинета какво ще стане, попита Аспарухов. Избори на всеки 2-3 месеца е голям лукс, а и политическите страсти са ужати, добави бившият разузнавач.

Бойко Борисов има много спорно минало и възбуди реакцията срещу мен през 2003 г., когато кандидатурата му на съветник на специалните служби беше провалена. Той почувства заплаха, че ако седна до премиера ще разкрия неговите схеми. Тогава му трябваше да завърши една картина на задкулисието, каза Аспарухов.

Протестите ще продължат и ще бъдат използвани от определени политически сили и може да се върнем отново там, където бяхме пред 4 години. Задължителното гласуване е част от решението на най-важните проблеми. Това ще реши въпроса с ДПС. Защо не трябва задължително да гласуват българите, попита Аспарухов. Той предложи и пряк избор на областните управители.

Последвайте канала на

Novini.bg
5982 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.07.17 | 02:31

10
Незнам дали задължителното гласуване би решило проблема, ама избирателен ценз от поне основно образование , за да имаш право на глас- би нормализирал нещата.

2013.07.17 | 08:47

11
Бих предпочел средно и възрастови ограничения за гласуването - нито хлапетата, нито вампирите трябва да гласуват. Едните си нямат идея за какво иде реч, а другите нямат акъл в следствие на годините...
бг мафия

2013.07.16 | 23:10

9
то тоя е един от кукловодите - генерали и офицери от ДС - бРИГО , Гоцев , Атанас Атанасов всичките до един са свързани мафията като даже някои имат и участие в създаването й 90-те години още ... тук ми се прави на света вода не напита и нищо не казва рабира се... Бойко е техен човек - те го държат и му казват кво да прави .... няма кво да ми се прави тоя пуяк ....

2013.07.16 | 22:58

8
Бившият ДС-офицер Бриго Аспарухов се обърна срещу ДПС АЙДЕ БЕ!!!!!!

2013.07.16 | 22:58

7
Бивши разузнавачи няма! Освен това тези хора са специалисти по подривна дейност. Никой не знае, кога въженцето с което си играят ще се окаже фитил.

2013.07.16 | 20:58

6
Кое е по-големия лукс - това правителство да ни остави с още 20 млрд дълг (т.е. 50 млрд) или избори за по 20 млн? Аз мисля,че ако се завъртят няколко пъти избори накравя ще влезнат разумни хора дори и при тази изборна система. Не знам защо знайни и незнайни се опитват да ни убедят, че трябва да оставим това правителство. Ако го слушаме излиза, че нямаме избор, което не е вярно! За тях не е добре. В изборите е истината. Надявам се сте наясно, че по време на 3-ната коалиция външния дълг на България от 14 млрд. скача на 34 млрд. 2 млрд. знаем къде са - Белене, а останалите? Колкото и да е лош Боко от 34 млрд. най-тежката криза успява да намали дългът с 4 млрд. Изводите оставям на вас.

2013.06.19 | 20:13

5
A така БРИГО кажи им на червените мишленца...ама серГЕЙчо да не плачка много щото и в бсп няма да му обършат сълзичките
Петър

2013.06.19 | 20:12

4
е то какво се оказа май няма никои "чист",за да може да ни управлява.Нито боко,нито сергей-чо,не дпс всички мръсни.че то кой остана?Хайде да отварят границите за Европа и да я оставим тая страна на циганите,те не работят,данъци не плащат така ще им го начукаме на у-правниците,че свят ще им се вие...
NO DOUBT

2013.06.19 | 20:11

3
какво задължително гласуване?! Не искам да гласувам за никой. Защо да хода и да давам напразно недействителна бюлетина?!

2013.06.19 | 19:56

2
Лека-полека червените ку*ви започнаха да си признават, че дпс ги клати яко. Не, че не се вижда, ама си е друго да си признаят.
ГЕРБЕРАCТ

2013.06.19 | 19:56

1
Тоя още не е изтрезнял,за тоBа му cе Bъртят Bинарки B глаBата...

Добави коментар

Водещи новини