Цветанов: Тройната коалиция промени цял закон, за да назначи Пеевски

  • 18 юни 2013 11:18

  • 3225
  • 11
Цветанов: Тройната коалиция промени цял закон, за да назначи Пеевски
©

Промените в българското законодателство, касаещо сектора „Сигурност", бяха наложени и приети в парламента без дебат, без предварително обсъждане и без политически консенсус.

Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и народен представител Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, цитиран от 24 часа, по време на среща с депутата от парламентарната комисия за контрол на специалните разузнавателни средства в германския Бундестаг д-р Ханс-Петер Ул, който е и говорител на управляващата фракция в Германия ХСС/ХДС за вътрешната политика. Срещата се проведе в понеделник в рамките на работното посещение на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в Мюнхен. По време на срещата Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа запозна колегата си Ханс-Петер Ул с вътрешнополитическата обстановка в България, както и с начина, по който бяха приети законодателните промени в сектора „Сигурност". „Освен, че промените бяха приети без дебат и политически консенсус, същевременно те изолираха и българския президент, лишавайки го от правомощията да издава указ за назначаването на председателя на ДАНС. Начинът, по който беше избран новият председател на службата, потвърждава прогнозата, че приемането на промени в законодателството, касаещо сектора „Сигурност", от временна комисия, а не от постоянна парламентарна комисия по вътрешна сигурност, ще доведе до тежки последствия за целия сектор".

От своя страна депутатът от Бундестага отбеляза, че според него подобен подход е недопустим за демократична държава, която е членка на Европейския съюз. Ул изрази сериозна загриженост за проблемите, които могат да възникнат със сигурността и борбата с престъпността в България, в региона и в целия Европейски съюз. „Недопустимо е и няма подобни практики в Европейския съюз, да се смесват правомощията на контраразузнавателна служба с тези на дирекция с разследващи и полицейски функции", подчерта още Ул. Той се ангажира да запознае с проблема както европейските си колеги, така и колегите си в Бундестага.

Освен със законодателните промени в сектора „Сигурност", Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа информира германския депутат от Бундестага, че целият законопроект за службата е променен и направен за едно единствено лице и това е депутатът от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. „Този начин на промяна на цял закон в интерес на едно лице, доведе до недоволството на българските граждани и разкри всички задкулисни схеми, които новата Тройна коалиция иска да реализира в сектора „Сигурност", подчерта още Цветанов.

В срещата с германския депутат участва и адвокатът на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа - Менко Менков. Той запозна подробно д-р Ханс-Петер Ул с материалите по анонимния сигнал, получен в прокуратурата в хода на предизборната кампания от Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и юридическата хронология по повдигането на обвинението на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. От своя страна д-р Ханс-Петер Ул, който е и адвокат, заяви, че ще се присъедини към защитата на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, съвместно с адвокат Менков.

„От юридическа гледна точка цялата хронология и повдигането на обвинението будят недоумение. Начините и подходите, по които е конструирано обвинението, създават съмнения за подбудите на това обвинение", заяви депутатът от германския Бундестаг. Ул е убеден, че с огромния си опит като експерт-парламентарист в сферата на контрола на специалните разузнавателни средства, съвместно с адвокат Менко Менков, ще бъде полезен за обективното изясняване на обстоятелствата около обвинението и ще е гарант за обективност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3225 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
123

2013.06.19 | 21:47

11
Ей помяр нещастен кадето и да се оплакваш няма да ти помогнат отиваш в затвора а там ще ти го върнат за всичко

2013.06.19 | 21:47

10
НАЛИ СИ ЗНАЕЛ ОТ 10 ДЕНА ЗАЩО НИЩО НЕ КАЗА БЕ МАНГАЛ ГРОЗЕН?

2013.06.19 | 21:47

9
АБЕ ЕЙ ЦЕЦО ЕЙ МАНГАЛ ГНУСЕН, 4 ГОДИНИ СЕ ОПРАВДАВАХТЕ САМО С ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И ОПРАВДАВАТЕ ВСИЧКО С ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, МАКАР ЧЕ ТАКАВА НА ПРАКТИКА ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА ПАК СИ ПЕЕТЕ СТАРАТА ПЕСЕН АМА ТОЯ ПЪТ НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА. НАРОДА НЕ Е ТОЛКОВА ТЪП СКОРО ТИЯ КОИТО СА СЕ ЗАЛЪГАЛИ ПО ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ.
Трандафор

2013.06.19 | 21:47

8
Eй, Цвъкльо, я да не се обаждаш! Като минат протестите след ден- два, пак си на дневен ред. Който и да дойде в ДАНС- все си за панделата!
ХАХАХ

2013.06.19 | 21:47

7
Този дали малко ще го ебуд в затвора как обичат ченгетата не ми се мисли!?

2013.06.19 | 21:47

6
Този не е за гледане
Червени боклици

2013.06.19 | 21:46

5
Боли ли Ви дъто... Още дълго има да боли. Цветанов не е цвете за мирисане, но такава продажна сган като Вас никъде няма. ОСТАВКА, ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА, ДО ПОБЕДАТА!
kurcho

2013.06.19 | 15:48

4
Da mu iadete Parcheto na CECO
цецу шлифера-ИДИОТ

2013.06.19 | 15:48

3
Идиот си беше и такъв си оставаш! Като близнаци сте с тройната коалиция !

2013.06.19 | 15:48

2
Преди Ванко 1 сега Пеевски 2.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини