Нов протест в Благоевград срещу Муса Палев и ДПС

  • 18 юни 2013 10:21

  • 2649
  • 6
Нов протест в Благоевград срещу Муса Палев и ДПС
©

Протестиращи срещу назначението на новия областен управител на Благоевград Муса Палев от ДПС отново се събраха тази сутрин пред областната управа.

Групата имаше намерение да блокира входа на сградата, за да покаже отново, че Палев е нежелан, и да не го допусне до работното му място, но той така и не се появи за началото на работния ден.

Отново имаше скандирания "Долу ДПС" и "Оставка", предаде БТА. Искането е за оставка не само на новия областен управител, но и на правителството, което го е назначило, заявиха участници в протеста.

След 09:00 ч. протестиращите решиха да видят как работят служителите от областната администрация и да разберат защо отсъства техният ръководител и група от пет - шест души бе допусната заедно с журналисти от полицейската охрана до сградата. Там те бяха приети в заседателната зала от главния секретар на областната администрация в Благоевград Дияна Атанасова и от експерта Росен Георгиев, но не можаха да получат отговор къде е Муса Палев и защо не е на работното си място. Разбра се, че отсъстват и са в отпуск и двамата заместник-областните управители от мандата на предишния областен управител Костадин Хаджигаев. Неговото име още стоеше на табелката върху вратата на кабинета на кабинета на областния управител, която малко по-късно бе свалена.

Продължава да стои и палатковият лагер пред сградата на областната управа на друга група протестиращи, които са решени
да останат там, докато Муса Палев не бъде отстранен от поста областен управител. От снощи се е появила пред палатките и символична грамада от камъни с български трикольор върху нея и с плакат "Муса Палев запали пожара".

Последвайте канала на

2649 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Българин

2015.02.22 | 17:10

5
да изритаме турчулята от властта.....ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ СВОБОДНА ОТ ТУРЦИ!

2015.02.22 | 17:10

6
Нали ти е ясно че между младежите до 18 години българите ВЕЧЕ са малцинство. Ти колко деца си отгледал и те не са ли вече в чужбина, или ти самия си още хлапе.Защо искаш да предизвикаш събития като в Косово. Не сей вятър за да не пожънеш буря.
Кирил

2015.02.22 | 17:09

4
цялата страна ще излезе на протест , няма начин , трябва да се променят нещата
Емигрант

2015.02.22 | 17:09

3
Нищо добро не чака България с такова отношение на пишман патриотари и революционери. Ако имате нещо специално против личността Муса Палев - да, всеки протест е обясним. Но да се пъчат разни патриотари просто защото той е от някакво малцинство е безумие. Определено въпросните "интелигенти" не са от аудиторията на Волен, което е още по-лошо. Абсурд е да са от БСП, нежели ДПС. Познайте от кои са!? Само не заблуждавайте тълпата с празните приказки спонтанен, граждански и интелигенти.

2015.02.22 | 17:09

2
Това е обръщението на министър-председателят на Австралия по повод "мрънкане" на мюсюлманската общност там : «Мнозинството от австралийците вярват в християнския Бог. Това не е религиозна дискриминация, нито пък е законово влияние, още по-малко политически натиск. Това е факт. Мъжете и жените, създали тази нация, са го направили на основата на християнската вяра. Това е начинът на живот в нашата страна, той бива посяван у децата още в училищата. Ако нашият Бог оскърбява някого, нека този някой да иде на друго място. Тук е нашата земя, нашата страна. Ако споделяте нашите ценности – добре дошли. Ако сте дошли обаче, за да се възмущавате, ако не ви харесва нашето знаме, ако не ви се нрави нашата християнска вяра, винаги можете да се възползвате от основното демократично право – да си тръгнете когато и където ви е удобно. Тук не ви харесва? Довиждане. Не сме ви викали!» Не е ли време и ние да им кажем същото?! С какво толкова сме задължени на Турция, за да правим подобни компромиси?!

2013.06.18 | 20:04

1
Смърт за читака! Това е решението

Добави коментар

Водещи новини