Пловдив е без областен управител

  • 17 юни 2013 20:14

  • 2298
  • 4
Пловдив е без областен управител
©

Пловдив е без областен управител, тъй като с назначаването на Венцислав Каймаканов пълномощията на временно изпълняващия длъжността Христо Грудев автоматично се прекратяват.

В същото време самият Каймаканов днес не стигна до областната управа.

Тази сутрин протестиращи пловдивчани блокираха сградата и не допуснаха и зам.-областния управител Георги Игнатов да влезе на работното си място.

Малко след 8 часа тази сутрин протестиращи пловдивчани заобиколиха Георги Игнатов и започнаха да обиждат бившия член на ГЕРБ, станал известен с т.нар „кърваво писмо" срещу Цветанов.

Въпреки намесата на полицията Игнатов не успя да влезе в сградата и беше ескортиран с бурни освирквания до служебния си автомобил, след което напусна мястото.

Протестиращите в Пловдив се обявиха и срещу назначението на новия областен управител Венцислав Каймаканов. В знак на недоволство хората изхвърлиха няколко торби с боклук пред стълбите на областната управа. Пред Дарик Каймаканов заяви, че заминава за столицата, за да проведе срещи, някои от които свързани с назначаването му.

Той обяви, че се очаква да встъпи в длъжност утре.

„Най-големият проблем на хората - и аз ги каня да им го обясня лично, е подобряване на качеството на живот", коментира бизнесменът.

Протестиращите се заканиха, че всеки ден ще са пред сградата на областната управа и няма да допуснат областен управител от квотата на ДПС вътре.

Според кмета на града Иван Тотев назначаване на областен управител от ДПС означава, че хората на Доган се целят в местната власт.

„Искаме да разберем защо кандидатурата на Каймаканов е потвърдена и назначена зад гърба ни", заяви областният и градски лидер на БСП Георги Гергов.

„Никога не сме били съгласни и имаме декларация до Станишев за това нещо от десет дни. Ние нямаме нито един депутат в Пловдив от ДПС, те дават областно право на ДПС, нашите хора няма да го приемат и не го приемат", каза още Гергов.

Тази вечер започна четвъртият ден на протести в Пловдив.

Последвайте канала на

2298 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kolio

2013.06.18 | 09:03

4
Хора, не слушайте медиите на Пеевски и не рекламирайте в тях да му правите пари. Негови са: радио Веселина, радио Витоша, The Voice, TV7, Фен ТВ, вестниците Новинар и Уикенд

2013.06.18 | 09:03

3
ПЛОВДИВ НЕ СЕ ШЕГУВА МНОГО ВНИМАТЕЛНО МИСЛЕТЕ КАКВО ПРАВИТЕ
Kolio

2013.06.18 | 09:03

2
Мафията и олигархията може да е силна, но НАРОДА е повече и сме по-силни от тях. Помните ли като излязoхме какво стана с цар Киро? Ако излезем и сега можем да унищожим мафията в България. БРАТЯ БЪЛГАРИ, не бъдете роби, нека си върнем България на народа!

2013.06.18 | 06:40

1
в Либия - клана Кадафи беше мафия и олигархия, цяла армия със самолети ги пазеше, но народа като се вдигна и ги заличи от планетата. В България мутрите са повече, но са с по няколко човека охрана, това значи, че ако се вдигнем целия народ ще подвият опашка и ще изчезнат. Всеки който се самозапалва, ако даде живота си за България, но не просто демонстративно, а да се запаше с взрив и да застане до някоя мутра и тогава БУМ..тогава т.н. мафия ще се страхува от народа и няма да са самоубиват хора всеки ден скочили от балконите...

Добави коментар

Водещи новини