И котка на протеста в Пловдив

  • 19 юни 2013 09:22

  • 2195
  • 0
И котка на протеста в Пловдив
©

Трети ден на протести срещу назначения областен управител в Пловдив Венцислав Каймаканов, за когото се говори, че е от ДПС. Тази сутрин хората са по-малко, според гражданите търпението на работодателите им вече е изчерпано и те трудно получават разрешение за отсъствие от работа.

В протеста се включи и един необичаен участник - черният котарак Тумби. На клетката на животното се кипри надпис "Г-н Областен, вие сте от квотата на квотараците". Стопанката му Албена Хинкова заяви, че това символизира несъответствието между твърдението на Каймаканов, че не е включен в никакви граждански квоти на партии, и убеждението на протестиращите, че е свързан с ДПС.

Тумби взе участие и в блокадата на кръстовището пред Областна управа. Хинкова направи аналогия между случващото се сега в Пловдив с случая от преди няколко години пред общината в София, когато се говореше, че там се навъртат "котараци".

Протестиращите заявиха, че подкрепят и протеста в Благоевград.

Очаква се представители на протестиращите да влязат в сградата на Областна администрация, за да видят новото работно място на новия областен управител. Самият Венцислав Каймаканов не е в сградата.

Последвайте канала на

2195 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини