Плевнелиев: БСП и ДПС ще носят отговорността за ДАНС

  • 12 юни 2013 18:48

  • 2936
  • 7
Плевнелиев: БСП и ДПС ще носят отговорността за ДАНС
© Булфото

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното няма да налага вето на промените в Закона за ДАНС, но се притеснява за възможна противоконституционност на част от текстовете.

Той е изразил съмненията си пред лидерите на БСП и ДПС и те са се ангажирали да ги изчистят в следващите дни, предаде БНР.

Плевнелиев ще подпише указа за обнародване на промените в Закона за ДАНС. През последните дни държавният глава обсъди поправките в закона с главния прокурор с председателя на Върховния касационен съд, а днес и с лидерите на БСП и ДПС, както и с представителите на дипломатическия корпус у нас.

Плевнелиев обясни мотивите си да не налага вето върху закона. "Дотолкова, доколкото законът не противоречи на Конституцията, аз заставам зад него. БСП и ДПС обаче категорично ще си носят кръста и отговорността за реформата, която стартират. Има доста въпросителни и неясноти, много се бърза. Посланиците изразиха съмнения, но всички се обединяваме около това - даваме шанс, гласуваме доверие. Ще съдим по резултатите, каза държавният глава.

Президентът определи като "добри" промените в закона, свързани с назначаването на шефа на ДАНС. След поправките парламентът ще избира директора на контраразузнаването. Той коментира темата в Словакия, където тази вечер започва 18-та среща на върха на държавните ръководители от Централна и Източна Европа.

Последвайте канала на

2936 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.06.13 | 10:28

7
По лесно ли ше ви стане ако се плюете, постоянно се конфронтирате или се биете? ...или само сляпо вярвате, че момата ще излезе девствена...? По богати ли ставате, по-умни ли, по цивилизовани или просто африканците на Европа, с такова мислене? Или си мислите, че някой ден, незаконно богатите ще ви върнат заграбеното от вас? Изострете си сетивата така, и за това, какво и как да се прави, че след още 20 години да не сте в същите лайна. Бихте ли ми изброили различията от тогава, като започнете с това, че пак ви управляват комунистите! Все едно никога не е имало Иван Костов, който незнайно защо обра негативите на всички преди и след него, за да си създадете пак старата власт? Кои са ви днешните демократи? Избройте поне 10!...ако можете...
ooo

2013.06.13 | 10:28

6
От тяхната отговорност май накрая ще им ритаме отрязаните глави по площадите.
пенсионер

2013.06.13 | 10:28

5
Дума да няма, ще я носят отговорността, нали върви в комплект с финансови придобитъци... Пък и ДАНС има опит в обгрижването на "отговорните" другари!
Центурион

2013.06.13 | 10:28

4
Че те Граждани за Европейско Разграбване на България кога и за какво са били виновни виновните са тройната коалиция на Прабългарите , славяните и траките !

2013.06.13 | 10:28

3
ТОЯ ПЛЕВЕЛ ДА НЕ СЕ ОБАЖДА! ДА НЕ СЕ ДОКАЖЕ, ЧЕ Е ПРЕЗИДЕНТ С НАГЛАСЕНИ БЮЛЕТИНИ
.

2013.06.13 | 09:41

2
boje boje ot komunist milost ot hodja salzi otgovornost
dido

2013.06.13 | 09:15

1
Г-н Президент, много ми е интересно като прехвърлите цялата работа, която Вие трябва да вършите, на други институции, Вие за какво сте ни, за едно чучело дето да го размятат от купон на купон и от сбирка на сбирка. защо тогава не изтрием президентската институция като цяло, поне ще спестим някой и друг милион който да иде в джобовете на депутатите, белким се наядат и да спрат да крадат

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини