Бивш шеф на Авиоотряд 28: Не може да изчезне заявка за полет

  • 12 юни 2013 17:27

  • 2093
  • 5
Бивш шеф на Авиоотряд 28: Не може да изчезне заявка за полет
©

"Авиоотряд 28" е на издръжка от държавния бюджет. Всяка година се извършват ревизии от държавните органи. Не мога да си представя да се издаде нареждане за летене на правителствения самолет, без да има издадена заявка. Това може да се случи само за някакви изключително спешни ситуации.

Това каза в предаването NewsRoom Цвятко Луканов, който е бил директор на Авиоотряд 28 до октомври 2009 година. Мач на "Бистришките тигри" със сигурност не е спешна и извънредна ситуация, продължи той. Луканов бе категоричен, че няма как да изчезнат документи за полети. Убеден съм, че в отряд 28 абсолютно всички заявки са там. Има си специално деловодство. Не може да не се пази документация, защото всеки един полет струва много пари. Отрядът е на бюджет. При една евентуална ревизия трябва да се каже къде са отишли парите. Ако няма документи - кой е наредил полета, как е изпълнен той, ако няма оправдаващи полета документи... Това означава, че директорът на отряда трябва да си бръкне в джоба и да плати дадения полет, каза още Цвятко Луканов.

Луканов обясни и защо според него е бил уволнен при идването на власт на ГЕРБ. По принцип нямам идея, защо бях сменен. В заповедта за моето уволнение пише единствено "по преценка". Преценката беше на тогавашния нов министър на транспорта Александър ЦветковАлександър Цветков Александър Цветков е български политик, бивш министър на транспорта, информационните. Всяка нова власт идва с нови хора и служители. Според мен това е причината да бъда уволнен, разкри Луканов. Той коментира и твърденията на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че с правителствени самолети са пренасяни незаконно пари. Не ми се вярва с правителствените самолети да са пренасяни пари. Теорията на Волен Сидеров не звучи реално. Багажът на всички, които се качват на самолета минава през щателна проверка и няма начин да се внесат пари на борда на самолета, завърши Луканов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2093 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ДРЪН ДРЪН ЦЯЛА СЕДМИЦА

2013.06.13 | 09:20

5
ЗАЩО НИКОИ НЕПОВДИГА ВЪПРОСА ,ЧЕ АГЕНТ ГОЦЕ ХОДЕШЕ НА ЛОВ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ СЪС ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ САМОЛЕТ.СИДЕРОФФ ЩОМ Е ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕН ДА РАЗСЛЕДВА ДОКРАИ ТАЗИ ТЕМА.
В отговор на №1

2013.06.13 | 09:20

4
Все още може! Но трябва да се ангажират и от ДПС. Да го оставят за известно време на мира.Откакто им пристана човека съвсем психяса!!!!
валията на Ямбол

2013.06.13 | 09:20

3
така се оправя икономика, така се повишават доходите! като се сменят достойните хора в България!
33

2013.06.13 | 09:19

2
Ако слушахме болен-сидеров,до сега трябваше да сме в психоятрично!!!Този човек става много опасен за народа/ЗДРАВОСЛОВНОТО МУ СЪСТОЯНИЕ СЕ ВЛОШАВА/трябва да се говори на дистанция .Неможе ли да му се помогне???И той е човек,всеки може да се разболее!!

2013.06.13 | 09:19

1
"Бивш шеф на Авиоотряд 28: Не може да изчезне заявка за полет"... а после казва(вмъква) - "Това може да се случи само за някакви изключително спешни ситуации." И какво излиза в крайна сметка, Волен Сидеров е прав... такова нещо наистина може да се случи по думите на тоя ШЕФ

Добави коментар

Водещи новини