Цветанов заседава в НС

  • 12 юни 2013 09:06

  • 1811
  • 3
Цветанов заседава в НС
©

Парламентът има кворум и започна заседание. Минути след началото му в залата влязоха депутати от ГЕРБ заедно с лидера на партията Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, предаде репортер на novini.bg.

В началото на пленарния ден председателят на парламента Михаил Миков обяви, че от днес се прилага биометричната система за гласуване и регистрация в пленарна зала.

Припомняме, че се очаква прокуратурата да предяви обвинения на бившия вътрешен министър. Той е призован в сградата на специализирания съд в 10.00 часа. Цветанов трябва да бъде обвинен за незаконното подслушване в МВР. Миналата седмица прокуратурата възобнови разследването, след като Цветанов се отказа от имунитета си и по този начин даде зелена светлина на прокуратурата. Самият Цветанов отрече обвиненията срещу него и каза, че няма нищо общо със случая: „Знам, че съм невинен и това са поредните внушения, които ще бъдат използвани спекулативно от политическите управляващи. Никога по никакъв повод не съм разпореждал, не съм си и помислял да правя незаконни подслушвания, или пък да карам служителите да правят действия, които са извън закона и извън техните професионални задължения". Прокуратурата твърди, че Цветанов е бездействал и съзнателно е допуснал негови подчинени да подслушват нерегламентирано. В крайна сметка разследването беше блокирано с оглед имунитета на Цветанов като народен представител.
 

Последвайте канала на

1811 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.06.12 | 16:05

1
На бас, че е невинен.

2013.06.12 | 16:05

3
И какво те кара да мислиш така?

2013.06.12 | 16:05

2
Тук всички са невинни само гражданите са виновни

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини