Къртица в прокуратурата

  • 10 юни 2013 06:58

  • 4380
  • 11
Къртица в прокуратурата
©

Със собствен зам.-главен прокурор за лична употреба се е уредил бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Пристигналата само преди няколко месеца от Шумен магистратка Ася Петрова се е развихрила здраво из Съдебната палата в опит да защити своя благодетел и особено близък приятел. Прокурори разказаха пред "Телеграф", че тя ги привиква и заплашва с думите: "Ако не сте с мен, Цветанов и ГЕРБ, тежко ви, като стана главен прокурор след шест месеца. Всички ви ще уволня".

Повод за гнева на новоизлюпената зам.-главна прокурорка е разследването срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за незаконните подслушвания. След като в края на миналата седмица имунитетът му най-после беше свален, в сряда предстои да му бъде повдигнато обвинение за СРС-тата. Очакват го до осем години затвор, ако бъде осъден, съобщи главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. От разследване, обвинения и присъди са застрашени и други министри в правителството на ГЕРБ, включително и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. След като се разбра, че те вече нямат власт, запознатите с далаверите им придобиха смелост и започнаха да вадят на светло доказателствата за тях. Задачата на Ася Петрова е да замете следите за извършените престъпления и виновните да отърват затвора, пише в. "Монитор". Срещу това й е обещано да стане главен прокурор след шест месеца, когато ГЕРБ вземе отново властта. На фона на опитите на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, и разни бизнес кръгове да подстрекават бунтове и протести, тези планове изглеждат съвсем реални. А и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г неотдавна се закани с думите: "Пилците се броят наесен".

Всъщност любимата прокурорка на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа беше подготвяна за друго - да бъде негова къртица във Върховната касационна прокуратура. Без да се усети, самият той намекна за това, когато я представи на 11 февруари.

"Ася Петрова е човекът, който ще отговаря за организираната престъпност, за трафика на хора и за тероризма. Знаете, че всеки понеделник имаме оперативки, които се правят с директорите на главните дирекции, и на тях присъства и Ася Петрова, за да може поетапно и постепенно да могат колегите да я запознаят със знаковите дела, които водим срещу организираната престъпност, и в лицето на зам.-главния прокурор да може да се осъществява по-добрата координация между наблюдаващите прокурори и съответните разследващи полицаи и оперативните работници в системата на МВР", каза тогава Цветанов. Едва ли тогава е предполагал, че скоро ще падне от власт и ще стане клиент на правосъдието. Затова не се колебае да свие на любимката си уютно гнездо с парите на народа.

Ася Петрова беше посочена за зам.-главен прокурор на 10 януари. Назначението й от Висшия съдебен съвет се забави заради изискването за атестация, но Петрова едва ли е имала съмнения, че това ще стане. И трескаво започва да си търси жилище в столицата. Това, което предлага Министерството на правосъдието, не й е по вкуса. Дали защото ведомствените апартаменти са в Студентски град, "Младост", "Манастирски ливади", а тя трябва да е по-близо до оперативките на Цветанов в МВР? Или пък състоянието на тези имоти не й е харесало, пише още изданието.

Няма значение, защото лично вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се захваща да уреди въпроса. Неговото министерство, по-точно подчинената му дирекция "Пожарна безопасност", има чудесен, обзаведен с всички екстри апартамент в центъра, в елитния район "Оборище". Със заповед на областния управител на София Данаил Кирилов от 4 февруари жилището светкавично е прехвърлено на Министерството на правосъдието. На 5 февруари Ася Петрова подава заявление до жилищната комисия към Министерството на правосъдието, което на 7 февруари й издава настанителна заповед. Цялата операция приключва точно за четири дни.

Жилището е малко - към 66 квадрата, но си заслужава. Намира се на тихата и спокойна ул. "Калиманци", на две крачки от "Черковна", където са специализираният съд и специализираната прокуратура. Кооперацията е стара и апартаментът на Петрова се откроява с новата PVC дограма, белите външни щори, климатиците HITACHI за всяка стая, разказва "Монитор". Според запознати с интериора кухнята е оборудвана с всички необходими уреди "Eurolux", ­ два аспиратора (единият е монтиран на затворения балкон, където има скара), съдомиялна, перална, хладилник с фризер. Спалнята и холът също са обзаведени по проект. По груби изчисления стойността на цялото имущество надхвърля 20 000 лева народна пара.

Прокурорката отличничка най-вероятно ще живее тук сама. Мъжът й д-р Валентин Петров Тодоров едва ли ще зареже амбулаторията си за специализирана медицинска помощ по урология в Шумен и търговията със зърно, от които изкарва добри пари. Според декларацията на жена му пред Сметната палата през 2011 г. той е спестил от лекарската си практика 40 000 лв. Доходите му извън заеманата длъжност и от стопанска дейност като едноличен търговец възлизат на над 60 000 лева.

Справка в Търговския регистър показва, че д-р Тодоров е едноличен собственик на "Августа-Агро" ЕООД и мажоритарен на "Августа Мел" ООД. Дружествата са регистрирани в Каспичан. Според годишните финансови отчети "Августа-Агро" реализира чудесни печалби за сметка на второто предприятие, което е заложено пред банка. Но това е проблем на останалите акционери и на данъчните, разкрива още "Телеграф".

Сигурно не му е лесно на доктора, но какво да каже жена му? С диплома от Бургаския свободен университет и прокурорско място в Шумен да скочиш направо в стола на зам.-главен прокурор си е постижение, непосилно за мнозина.

Последвайте канала на

4380 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.06.13 | 13:04

11
"След като се разбра, че те (Герб) вече нямат власт, запознатите с далаверите им придобиха смелост и започнаха да вадят на светло доказателствата за тях." - Започна се и дан.о има възмездие за всичките им деяния. Дори само за това си струваше да се гласува срещу наглите от Герб.

2013.06.13 | 13:03

7
Другарите нямат с какво да си оправдаят глупостта и търсят под вола теле и този балон се спука ,като фалшивите бюлетини.

2013.06.13 | 13:04

10
продължение:...като фалшивите бюлетини..дето си ги поръчахме,а не ни дадоха възможност да ги ползваме.

2013.06.13 | 13:04

9
пише вестник "Телеграф"= каза Пеевски.

2013.06.13 | 13:03

8
Пеевски, много си сърдит нали? Но един човек каза, който върви след победителите в един момент губи, защото никой не му вярва.

2013.06.13 | 13:02

6
Килърите са на ход,Боже пази България.Питам се вече кой е купил Цацаров ?

2013.06.10 | 13:10

1
Назначиха го Цветанов и Борисов.
Иван Иванов

2013.06.13 | 13:02

5
Прокурор Ася Петрова отървала убийците на студента Мартин Борилски от затвора!

2013.06.13 | 13:02

2
И кой са тия прокурори,нейа излязат с имената си.А не само са пускат димки,да не да излезе че са пак съвестните прокурори.Явно сега и тая Ася е неудобна на Бареков и с неговия приятел ще гледат да е умаскарят ама не казват кой беше проккурора на киларите.

2013.06.13 | 13:02

4
млъки гейбераст! на Вас тъпугери все някой ви е виновен!

2013.06.13 | 13:02

3
Това е истинското лице на Герб.За това и Боко се държи като ощипана госпожица в парламента че не им минаха номерата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини