Ето това е тайнственият втори вицепремиер на Орешарски

  • 06 юни 2013 06:20

  • 7102
  • 21
Ето това е тайнственият втори вицепремиер на Орешарски
©

Шефът на Дойче банк за България Борислав Иванов е тайнственият втори вицепремиер с ресор "инвестиции" в правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, научи "Труд".

Официалното му обявяване се бави, защото той има двойно гражданство - българско и германско. За да отговори за изискването в конституцията, той трябва се откаже от немския си паспорт. Според чл. 110 от основния ни закон министри могат да бъдат САМО български граждани.

"Процедурата за отказване от гражданството е вече задействана, но може да отнеме повече от месец", обясниха запознати. Възможно е, ако процедурата се забави прекалено много, номинацията на Иванов да бъде оттеглена и за втори вицепремиер да бъде избран друг.

При представянето на правителството пред соцпленума Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 бе казал, че вторият му заместник ще пристигне до месец и ще отговаря за координацията на частните инвестиции и за икономическите министерства.

Преди дни лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на пък описа бъдещия заместник като знак към стопанската инициатива на хората.

Орешарски познава Иванов от 2006 г., когато сегашният премиер беше финансов министър в кабинета "Станишев". Банкерът му е бил представен от шефа на Дойче банк за Централна и Източна Европа Питър Тилс. Мнението за Иванов в бизнессредите е, че пасва идеално на профила на вицепремиер с ресор "инвестиции", защото говори на езика на инвестиционните банкери. "Може да направи перфектна презентация на инвестиционните проекти в България пред възможни инвеститори", казват за него запознати.

Самият премиер Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 категорично отказва да потвърди или отрече информацията. А Борислав Иванов не бе открит за коментар до редакционното приключване на броя.

БСП и ДПС ще имат тежката дума при избирането на заместник-министрите и областните управители в кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Това стана ясно от думите на новия премиер след първото заседание на Министерския съвет.

Аз лично нямам достатъчно широк кръг познати във всички региони на страната, за да бъдат изцяло мое решение, каза Орешарски за областните губернатори и добави, че ще му трябват още няколко дни. "Ще съгласувам с всички парламентарни сили, които подкрепят кабинета", уточни министър-председателят.

Правителството освободи 19 областни управители и назначи за временно изпълняващи длъжността техни заместници. И докато за губернаторите проблемът е да се намерят кадри, при заместник-министрите проблемът бил обратният. "Има повече кандидати, отколкото са бройките, и трябва да преценим персоналните качества на всеки от тях за ресорите, за които ще отговарят", сподели Орешарски.

Той обясни, че ще следва логиката на съставяне на кабинета - "ще има на първо място професионалисти в съответната сфера, а след това другите характеристики".

Във финансовото и "в другите тежки министерства" ще има по трима заместници на министъра, а в останалите ведомства - по двама. Според финансист №1 Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас в министерството му е невъзможно да се работи само с двама заместници.

Орешарски вчера даде да се разбере, че е решен да направи реформи в МВР. Няма да се съглася МВР да работи по начина, по който е работило 4 г., отсече новият премиер. Според него никога ситуацията в страната не е била толкова зле. "Не говоря само за цифри, а за състоянието на бизнес климата, отчаянието на гражданите", каза Орешарски. Той заяви, че това лято министрите няма да излизат в отпуск. После обясни, че ще имат поне по седмица за почивка, но кабинетът няма да излиза в отпуск "в пакет" и Министерският съвет ще работи.

Министрите разгледаха едва 10 точки на първото си заседание вчера. Те обаче заседаваха почти 5 часа - по-голямата част от времето е била за т.нар. оперативно заседание.

Междувременно в публичното пространство се завъртяха имената на двама потенциални заместници на министъра на икономиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. Първият е Валентин Терзийски - шеф на "Топлофикация Плевен", която е собственост на бизнесмена Христо Ковачки. Терзийски и е зам.-председател на Асоциацията на топлофикациите. Вторият е Георги Христозов - изпълнителен директор на държавната ТЕЦ "Марица-изток 2". Той стана известен с описаните в имотната си декларация банкови влогове за близо 3,5 млн. лв. Те били натрупани, преди да оглави компанията.

Последвайте канала на

Novini.bg
7102 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Rosie Skye

2021.08.30 | 08:22

21
ВНИМАНИЕ ВСИЧКИ: Ако имате нужда от спешен и ефективен заклинател на любовни заклинания, за да върнете бившия си партньор, свържете се с д -р Огунделе в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Той ще ви помогне със своите правомощия при всякакъв проблем, който имате, връзка, брак или личен. Вярвам му, защото той ми е помагал и преди, той върна съпруга ми за мен под 24 часа от работата му, казах му, че ще споделя моята история на всеки форум, защото това е моят начин на признателност, хората да му благодарят за мен и знаят повече за него.
Tessy Rice

2021.07.09 | 04:57

20
Аз съм Теси Райс от Ню Йорк, споделям историята си от живота тук, съпругът ми ме остави с 2 деца в продължение на 11 години, след като търсех помощ навсякъде, никой не можеше да ми помогне да го върна, видях реклама за д-р Огунделе, заклинател на заклинания , Свързах се с д-р Огунделе, след направата на заклинание, 24 часа по-късно съпругът ми се върна, този човек е много мощен. Ако имате нужда от помощ по отношение на връзката, семейството или болестта, свържете се с д-р Ogundele на WhatsApp / Viber: (+27638836445).
Jimi Frost

2021.06.26 | 02:08

19
Казвам се Джими Фрост: Върнах бившия си в рамките на 24 часа. Прочетох няколко добри свидетелства за д-р Сака, преди да му се обадя, но не знаех, че всички тези истории са верни, докато не си върнах съпругата. След като си върнах съпругата, с помощта на д-р Сака научих разумно да споделя свидетелството си с всички на този уебсайт, че д-р Сака е истински и мощен заклинател, който възстановява всяка развалена връзка или брак с любовни заклинания за 24 часа. Чувствайте се свободни да се свържете с Dr.Saka на WhatsApp или Viber: +27634201775.
Kevin Silva

2021.04.19 | 11:23

18
Работи! Казвам се Кевин Силва. Бившата ми съпруга ме блокира на всяка платформа. И се свързах с д-р Сака за помощ, 24 часа след като д-р Сака произнесе заклинанието си, Съпругата ми ме ОТБЛОКИРА! Този човек е честен, истински и мощен! Свържете се с Dr.Saka за помощ сега, споделям свидетелството си ... Съпругата ми се върна с мен и сме щастливи заедно. Свържете се с д-р Сака на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27634201775. На неговия имейл: sakasolutiontemple@gmail.com.
Susan Mile

2021.04.13 | 20:28

17
СВЪРЖЕТЕ СЕ ДР. САКА ЗА МОЩЕН МАГАЗИН, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ВАШИЯТ ЛЮБОВНИК ВЪЗМОЖНОСТ КАК ДОЛГО СЕ РАЗКРИХТЕ ИЛИ КОЙТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СЕГА, Д-Р САКА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ВИ ВЪРНЕТЕ В рамките на 24 часа, ТОЙ КАТО МИ ПОМОГНЕ, ТОВА МЪЖЪТ Е ПРЕМНО МОЩЕН И ЧЕСТЕН КОНТАКТ Д-р SAKA на WhatsApp или Viber Chat: +27634201775 и имейл: sakasolutiontemple@gmail.com. Казвам се Сюзън Майл, споделям свидетелството си, този човек е истински и мощен.
Lisa

2020.12.15 | 22:34

16
Казвам се Лиза Бари, искам да засвидетелствам пред широката общественост как връзката ми беше възстановена от великия заклинател, който някога съм имал предвид, наречен д-р Огунделе, след като д-р Огунделе заклина да върне съпруга ми в рамките на 24 часа бившия ми -съпругът ми се обади и поиска моята прошка. Сега отново сме щастливи заедно като любовници и семейство. Всичко благодарение на д-р Огунделе, който направи любовна магия за мен, за да се върне съпругът ми у дома. Ще продължа да споделям това, докато всички видят моето свидетелство, защото този човек е мощен и истински. Можете да се свържете с д-р Ogundele на Viber или WhatsApp Chat: +27638836445.

2013.06.08 | 21:22

14
Този ще работи ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЗАЩИТА ИНТЕРЕСИТЕ НА БАНКИТЕ.ДА СИ ХОДИ.
men

2013.06.08 | 21:22

15
заради такива като теб той никога няма да дойде и да работи тук, защото в нашата държава няма място за умни, учени и способни хора

2013.06.08 | 21:22

13
ЧЕСТИТО на всички Българи. Ха сега да видим този кои интереси ще защитава тези на банките или на обикновенния човек. Това е версията Кунева ама в мъжка форма. И кредити, които ще договорат ще са срещу сериозна комисионна, която пак ти народе ще плащаш, та и внуците ти. Ако това правителство искара мандата ще остави минимум 20 млрд. дълг, впрочем както направиха и предния път. Сега пак ние го плащаме. Но ни казват, че знаят как да ни ОПРАВЯТ, а и ние вярваме.
js

2013.06.08 | 15:26

12
Какво ще кажете за ултиматума на руския Атомстрой в срок от 7 дни България да реши дали ще строи Белене,и отговора на Олигофренски,че по доброто решение е да се продължи със строителството на Белене защото сме щели да изгубим делото.Радвайте се хора.Ще имаме нова АЕЦ която ще работи с оборудване от преди 15 години и която ще почне да произвежда ток след 6 години.Цялата работа ни е такава.
Ето едно малоумно платено червено мекере, което не

2013.06.08 | 15:17

11
Ето едно малоумно платено червено мекере, което не е ходило на училище, защото и то като мама и тати - шумкари преди 1944 год. са крадели от мандрите, спели в землянки по горите незнайно защо, тъй като никой не ги гонел и накрая като разбрали че дошли червените крадци на 09.09.1944 год. слезли от планината и вече 65 години затриват българския народ, чрез системен геноцид, първо били бригадите, после комсомолските и накрая малките деца - пионерчетата и чавдарчетата трябвало да работят ангария (без шпапари) на червената върхушка и да задовляват апетитите им за долари и германски марки за да могат червените управляващи да изпращат децата си да учат в западните страни на тоз загниващ капитализъм... и сега децата им на тези изедници пишат по форумите, колко е хубаво при комунизма.. упс социализма да ти смъкват днешните олигарси по 10 кожи от гърба.. за ток. за газ.. за топло, за храна и всичко най-елементарно и небходимо в тоя живот... а децата на олигарсите на базата на грабежите да живеят в центъра на Лондон, Париж.. Берлин! Гадна долна червена измет! Майка ви мръсна крадлива!

2013.06.08 | 08:21

1
lumpen

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини