Пламен Орешарски започва чистка във властта

  • 03 юни 2013 06:31

  • 21965
  • 54
Пламен Орешарски започва чистка във властта
©

Премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 започва подмяната на втория ешeлон на властта тази седмица. Още в сряда се очаква да бъдат сменени зам.-министрите и част от областните управители.

С нов шеф най-вероятно ще се сдобие и здравната каса, след като лекарските организации продължават да искат оставката на д-р Пламен Цеков. За поста се споменава името на бившата шефка на касата по времето на тройната коалиция д-р Румяна Тодорова. Тя е сестра на червената евродепутатка Илияна Йотова.

Заместници на Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас във финансовото ведомство вероятно ще бъдат експертът Кирил Ананиев и зам.-председателката на партията на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 "Движение България на гражданите" Людмила Елкова. Ананиев вече е заемал този пост - той бе вице на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, който отговаряше за бюджета в кабинета "Станишев". Елкова пък оглавяваше дирекция "Данъчна политика".

В Министерството на икономиката и енергетиката, което Орешарски не раздели, за да не губи време, се търси отличен непартиен експерт по енергийна политика, който да стане вице на икономиста Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. За заместник на Стойнев доскоро се спрягаше и партиен кандидат - депутатът Явор Куюджиев, който е заемал същия пост във ведомството. На него обаче най-вероятно ще бъде дадено да оглави ресорната комисия в парламента.

Димитър Бонгалов остава зам.-министър в правосъдието, твърдят запознати. Според слухове на "Позитано" 20 за заместници в МВР се търсят непартийни кандидатури, макар че за вакантните постове бяха спрягани имената на червените депутати Атанас Мерджанов и Младен Червеняков.

Шефът на младежкото БСП Явор Гечев най-вероятно ще бъде зам.-министър на замеделието. За този пост се спрягаше и името на бившия депутат от ДПС Юнал Тасим, но според източници на "Труд" той ще поеме управлението на горите.

Военният министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен ще търси експерти за заместници. За поста се спряга името на полковника от резерва Иван Иванов, който е отговарял за човешките ресурси във ведомството. Непартийни фигури ще са заместници и в просветата.

Лазар Лазаров и Гълъб Донев ще са в кабинета на социалния министър д-р Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва. За спорта в ресорното ведомство ще се грижи олимпийският шампион Йордан Йовчев, който остава заместник-министър в ресорното ведомство.

Последният слух в парламента е, че "Атака" може да получи постове на заместник областни управители на някои места.

Последвайте канала на

Novini.bg
21965 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
Arshi

2013.07.23 | 06:02

54
A bit supiersrd it seems to simple and yet useful.
Zumreta

2013.07.22 | 18:59

53
Whoa, whoa, get out the way with that good inioamrtfon.
Nathalie

2013.07.22 | 15:11

52
Articles like this really grease the shafts of knlgeodwe.
Rodrigo

2013.07.20 | 17:41

51
I told my grtonmdaher how you helped. She said, "bake them a cake!"
Rodrigo

2013.07.20 | 02:30

50
It's a plesaure to find someone who can think so clearly
Гюро Михайлов

2013.06.04 | 14:53

3
Испанското правителство копира програмата на БСП. Нашите „умници”, които „спечелиха” изборите и сега са опозиция, организират протести!? Поредното доказателство, че за нищо не ставате. Вие сте най- голямото безсмислие от Адам и Ева до днес!
Fiki

2013.06.19 | 12:07

49
Г-не, не желая да отговарям на обидите ви, но като чета постванията ви, започвам да се съмнявам във вашата почтеност. Какъв шанс може да се даде на правителство, което по този назначава шеф на една от най-важните служби в държавата. Какъв шанс може да се даде на правителство, когато самия мин. председател си позволява да прави чисто антибългарски изказвания за съмнения относно произхода на делото за БелЯне. Какъв шанс да се даде на правителство, което не се интересува от здравето на народа си, а се води от чисто олигархически интереси( нека си спомним кой е собственика на Булгартабак) и всичките тези глупости сътворени за по малко от месец време.

2013.06.05 | 00:09

36
Това са шествия на яневите гейдружинки и гербавите порнокалинки

2013.06.05 | 00:08

32
Абе, Гюро Михайлов, не става въпрос за програма , а за хора които да реализират написаното и лидер, който да ги ръководи и контролира. Та кой в тюрлю-гювеча, наречен правителство на орешарски, има човешките качества за министър и кой е лидера- Станишев или Орешарски?
милко меликов

2013.06.17 | 11:56

48
Много лайнари станаха.докога.
ин и ян

2013.06.13 | 17:33

47
ха ха Пламене челцето ти е като полуосморка
Диктатура на олигархията !

2013.06.13 | 17:33

46
Що за „демократично” управление е онова, което започва да работи с политически реваншизъм повсеместни чистки ? Няма ли кой да информира за това ЕК ?
Гюро Михайлов

2013.06.13 | 17:31

39
Относно боят на абитуриентския бал: Вижте нашите идни поколения,това е абитуриентски бал,който не се различава от циганска сватба. Всичко това се дължи на уравновесеният и спокоен живот ,в който живее нашето общество. А проблемът идва от нашето старо „правителство“. Защото те бяха „пример” на всичко лошо, аморално и незаконно. Е,децата ни нека да се избиват, на най-чакания ден в живота им,голяма работа! Пак по ваш пример- какво ли няма да направите, само и само пак да се върнете и да копнеете за вашият си вождизъм! Да, ама не. Баста.
ANONIMEN

2013.06.13 | 17:33

45
За какво още ви е виновно бившето правителство. Ако се разболеете от вирус пак ли те ще са виновни или по далеч от другарите в партията не виждате. Такава чистка каквато се прави в момента е сравнима с чистката по време на тройната коалиция БСП, ДПС, НДСВ. ЗАПАЗЕНА МАРКА. Това не е демократично.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини