Цветанов: Парламентът възстановява организираната престъпност

  • 31 май 2013 11:12

  • 11181
  • 73
Цветанов: Парламентът възстановява организираната престъпност
© Булфото

Днес сме свидетели на възстановяването на организираната престъпност с политическите решения, които се взимат в българския парламент. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа при дебатите по промени в Закона на ДАНС.

"Във вашия мандат – на тройната коалиция направихте две диаметрални реформи. Когато ГЕРБ спечели изборите, две години преди това правихме много срещи с представители от сектор Сигурност. Тук е колегата Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, той много добре знае, че направихме съвместна работна група, от експерти от ДАНС и МВР и се запознахме после с доклада на тази група. Ползвахме и експертизата на ФБР, САЩ, която се покриваше от становището на колегите от Германия”, каза Цветанов. „ДАНС се смята преимуществено за служба на контраразузнаването, но как може тя да се превръща в полицейска структура с разследващи функции? В Германия контраразузнаването е отделна служба в МВР, в Испания и Франция разполагат с повече от една служба, които са част от МВР”, заяви Цветанов. Той подчерта, че трябва да има последователност в реформите, подчерта той.

Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет подаде оставка, защото не иска да участва във фалирането на МВР, заяви бившият вътрешен министър. Цветанов цитира доклад на ОЛАФ по времето на Тройната коалиция, според който в страната липсва ангажимент за предприемане на бързи действия от публични органи, когато има измами. "ОЛАФ установи случай на нарушаване на поверителността, изтичане на информация и предаване на информация на лице от престъпния свят. Затова АФКОС беше позиционирано в МВР. От миналата година АФКОС може да прави административни разследвания и това е доверие към България. За първи път от въвеждането на механизма за сътрудничество и подкрепа беше предприета борба срещу организираната престъпност", посочи Цветанов.

Бившият министър на вътрешните работи цитира и оценка на Държавния департамент на САЩ по отношение на наркотиците за 2007 г. – „България се превръща в център на производство на синтетични наркотици. Тромава съдебна процедура”. За 2010 г. в доклада се казва: „Новото правителство демонстрира политическа воля за борба с организираната престъпност. Правителството на САЩ ще продължи да подкрепя България”, посочи Цветанов. „Това е оценката. Във всички доклади беше изведен диалогът, който има с правителството на ГЕРБ. Тези, които говориха, нека да си припомнят с какво свързвахме ДАНС през 2008 г. – със случая „Галерия”. В делата като „Килърите”, за голямо съжаление, имаше споменати депутати от Коалиция за България”. Знам, че няма да ме уважавате. Искате да върнете системата за сигурност в онова, което беше споменавано в докладите като недостатъци”, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"Ще се съобразя с правилника за дейността на Народното събрание. Там има възможност председателят на Народното събрание, в дневния ред на парламента да бъде входирано за разглеждане моето искане за снемане на имунитета и тогава аз ще си входирам и заявлението, за да няма дискусии. Аз съм заявил категорично, че ще го направя", обясни пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ  по повод искането на прокуратурата за снемане на неговия имунитет. По повод коментар на лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че Цветанов отлага подаването на заявление, заради пътуване Цветанов заяви: „Предстои ми пътуване в Брюксел, което е чисто работно. То е повече с партийна насоченост и с това, което се случва в България”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11181 73

Свързани новини

Коментари 73

Добави коментар

2015.01.16 | 19:44

73
Рядка персона е Цеци - диамантът сред герберските идиоти.
от ЦСЗ

2013.06.05 | 23:09

72
Тоя Цв. е пълен гьонсурат, абе що го бави тоя Цацаров още...не знам!!???

2013.06.04 | 12:25

62
На въжето на въжето по скоро от оня свят никой не се е върнал още !

2013.06.03 | 21:24

45
абе какво ще прави тоя в брюксел а помощ от там ли ще търси . тоя боклук трябва да е в ареста а не да се разхожда и да реве на някой на рамото . не го пускайте
ika

2013.06.05 | 23:09

71
Тежка задача е легнала върху раменете на Орешарски, който ще трябва да се справи с опозиционни трикове

2013.06.05 | 23:09

70
Трети ден след отстраняване на тумора ГЕРБ. Вече се диша малко по свободно
123

2013.06.04 | 12:24

60
Почакай малко.След НЕ МНОГО ВРЕМЕ ,от тия не малко ,ами хич няма да можеш да дишаш!Боже ,колко прост народ!Прости им!
ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, ХОРА! БЛИЗКО Е ДО УМА!

2013.06.05 | 23:08

69
ГЕРБ искат касиране на изборите, защото опитът с фалшивите бюлетини не успя! С тези бюлетини щяха да имат още 25 депутата > 97 + 25= 122 депутата=мнозинство. Това е истината! Сега клеветят Атака с надеждата гласоподавателите на Атака да гласуват за ГЕРБ и така да си осигурят мнозинство! Прозрачен им е всеки ход.
Българин

2013.06.05 | 23:08

68
Браво Цветане, това което правиш е достойно, никоя мишка от БСП не може да постъпи така. Имаш подкрепата на 1000 000 Българи! И сега!

2013.06.04 | 22:01

67
Като пишете за буда не забравяйте за гоце, павел, сава и други.

2013.06.04 | 22:00

66
волен сидерович алирезнов СЕ ПРОДАДЕ НА Т.РЦИТЕ НЕ СЕ ПРАВИ ТОВА НАПРАВИ. РАЗКОСТЯВАНЕ НА МВР РЕСТАРТ НА БЕЛЕНЕ С ОБЛАГАНЕ НА НАРОДА С ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДАНЪЦИ. ТОВА Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА БСП,ДПС,АТАКА. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТОВА ЩЕ ИЗПОЛЗУВАТ ЛЪЖИ И ЗАБЛУДИ. ХЕЙ НАРОД ПОРОБЕН ЩО СИ ТЪЙ ЗАСПАЛ? ИЗЛЕЗНИ НА ПРОТЕСТ БЪЛГАРИНО НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ НА ЗГАНТА ДА НИ ТЪПЧЕ ВЕЧЕ по ТВ 7 се канят само хора от тройната коалиция и това сега ако не е купена телевизия и правителството да и казва какво да отразява всеки говореше че ГЕРБ били купели всички телевизии а какво излезе само канал 3 ппредаваше протеста Цели клубове на атака в обласните центрове са погнусени и съкрушени от извратеното и перверзно предателство на волен. Хората са в шок от това меше волен! Не ги съдете строго,електората на атака бяха брутално излъгани и използвани за отвратителна цел. От 7 обласни централи има молби за свикване на конгрес на партия атака, за да се иска сметка от мухарем сайдероглу. Но той отказва да свика конгрес, времето му истича.

2013.06.04 | 21:59

65
Хора, за да се оправим трябва да се забрани на хора без средно образование да гласуват......... който иска да гласува, да завърши първо 12-ти клас и след това да решава съдбата на народа. Не може гласа на един лекар и на един "ром" с 3-ти клас да са равнопоставени. Ако иска да гласува, да стигне някакво минимално ниво на образование и да гласува, за когото си поиска.
Петрова

2013.06.04 | 21:29

64
Тоя наглец докога ще го слушаме - наистина си вярва ,че държавата е негова като 6- те му апартамента - да го вкарат в затвора ,а тях да отнемат в полза на държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини