Нов общински съветник положи клетва в Кюстендил

  • 30 май 2013 17:01

  • 812
  • 0
Нов общински съветник положи клетва в Кюстендил
©

Нов общински съветник положи клетва в Общинския съвет в Кюстендил.

Петър Миланов зае мястото на Йордан Ангелков от "Лидер", който напусна по собствено желание.

По време на сесията кметът Петър Паунов каза, че ще се възползва от правото за прекратяване на договора за наем със собствениците на дискотеката, в която възникна пожар, преди няколко дни. Според него е недопустимо да се случват подобни неща в културна институция. Паунов каза още, че миналата седмица е изпратено писмо от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за свикване на общо събрание на акционерите във "ВиК"-в ликвидация, на което да бъдат опростени вземанията към голяма част от кюстендилци, заради изтекъл срок на погасителна давност. Кметът допълни, че ликвидаторът на дружеството е заявил, че на този етап не смята да свиква общо събрание и ще изчака новото правителство.

Паунов обяви още, че на 1 юни ще бъде открит Общинският плажен комплекс, а входът за всички жители и гости ще бъде безплатен, предаде БТА.

По време на заседанието си Общинският съвет в Кюстендил даде съгласие да бъдат обявени на търг 22 места за разполагане на преместваеми търговски обекти. Срокът за наем е десетгодишен, а местата ще бъдат обявени на търг поотделно. Първоначалната тръжна цена е 13 лв. за кв.м, без ДДС за месец.

На заседанието беше приета Общинска програма за закрила на детето за 2013 г., както и програма за мерки за закрила на деца с изявени дарби, като за тях се предвиждат 13 000 лева.

От дневния ред отпадна внесената докладна записка, касаеща създаването на общински гаранционен предприемачески фонд.

Последвайте канала на

812 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини