Соларно барбекю в центъра на Кюстендил

  • 30 май 2013 12:19

  • 2225
  • 0
Соларно барбекю в центъра на Кюстендил
© БТА

Нагледна демонстрация за използване на слънчевата енергия за битови нужди - за готвене, ще бъде направена в Кюстендил на 1 юни. Това съобщиха от Обединения детски комплекс в града, пише БТА.

Демонстрацията на соларното барбекю ще бъде направена между 12.30 и 13.30 часа на централния площад "Велбъжд", допълниха от комплекса. От там посочиха, че уреда, който ще бъде демонстриран е разработен от Христофор Сандалиев - член на настоятелството на комплекса и Тонче Радков - ръководител на школата по ракетомоделизъм при обединения комплекс.

От 13.30 до 15.00 на централния площад в Кюстендил ще се състои и ракетно рали, допълниха от Обединения детски комплекс.

В него може да участва всяко дете. За целта към автомобили - играчки ще бъдат прикрепени малки ракетни двигатели, които да ги задвижват по трасето. Същността на състезанието е в това да бъде изминато по-дълго разстояние, като двигателите за всички участници ще са еднакви и ще бъдат осигурени от Школата по ракетомоделизъм при Обединения детски комплекс в Кюстендил.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини