Барозу и Ван Ромпой поздравиха Пламен Орешарски

  • 29 май 2013 18:34

  • 1176
  • 5
Барозу и Ван Ромпой поздравиха Пламен Орешарски
©

Премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 получи поздравления за избирането си от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и от председателя на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в.

Барозу приветства Орешарски, който днес беше избран за премиер от българския парламент. "От името на ЕК и от мое име имам удоволствието да Ви предам най-топли поздравления по повод назначаването Ви за министър-председател на България. То идва в изключително важен момент за страната и за Европейския съюз като цяло. Вашето правителство има възможност да окаже значително въздействие върху стандарта на живот на българския народ, като прокара икономически и структурни реформи в страната. Желая Ви успех като министър-председател на България и с нетърпение очаквам да се срещна скоро с Вас", написа Барозу на Орешарски.

Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в днес поздрави Орешарски за успешното съставяне на правителство. В прессъобщение той пише: "От името на ЕС поздравявам премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 за формирането на новото правителство на България. Уверен съм, че под неговото управление страната ще бъде готова да се справи с предизвикателствата, които й предстоят. Европейските институции са готови да продължат да подкрепят и да помагат на България. С нетърпение очаквам да се срещна с премиера Орешарски на следващата среща на Европейския съвет през юни. Сигурен съм, че премиерът и неговото правителство ще продължат да правят от България полезен участник в общия ни европейски проект".

Последвайте канала на

1176 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.05.30 | 09:56

5
"Европейските институции са готови да продължат да подкрепят и да помагат на България." ТОЕСТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ НЕ ВЯРВАТ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ВЪРВИ НАПРЕД БЕЗ ДА И СЕ ПОМАГА. МНОГО ПОЗДРАВИТЕЛНО ЗВУЧИ.

2013.05.30 | 01:19

4
Ето виждате ли, герберасти? Никой от ЕС не плаче за вашата тиква.

2013.05.30 | 01:19

3
На дипломатичен език това протоколно "поздравление" означава едно: Нямаме ви доверие и затова ще ви следим отблизо.
dansf

2013.05.30 | 01:19

2
Ми то ,и за ЕС, трябвали да плачем.
kkk

2013.05.30 | 01:19

1
Напълно нормално е да се поздрави новия премиер .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини