Пламен Орешарски стана премиер с гласовете на ДПС и БСП (видео+галерия)

  • 29 май 2013 13:19

  • 18643
  • 126
Пламен Орешарски стана премиер с гласовете на ДПС и БСП (видео+галерия)
©

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е новият премиер на България, след като за него гласуваха 120 депутати. Против беше групата на ГЕРБ 97 депутати. Атака не участва в гласуването.

Изборът се проведе два пъти. При първото гласуване депутат от ГЕРБ подкрепи кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и така правителството събра 121 гласа. Новината беше посрещната с аплодисменти и ставане на крака от БСП и ДПС към колегите им от ГЕРБ. Впоследствие се оказа, че проблемът е технически.

Веднага след това ГЕРБ поиска прегласуване, което обаче беше отменено, заради технически проблем с пулта на бившия здравен министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

При гласуването на структурата на кабинета 119 депутати бяха "за", 98 бяха "против", а един от депутатите на Атака гласува "против", заедно с депутатите от ГЕРБ. Останалите националисти не участваха в гласуването.

Същият резултат се получи и при гласуването на състава на кабинета 119 бяха за, против бяха 98.

След гласуването, Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на от ГЕРБ пожела успех на новото правителство. Знаехме, че така ще премине гласуването и че е налице нова тройна коалиция - Атака, ДПС и БСП, каза Велчев. Веднага след това кабинетът положи клетва.

Снимки от стъпването в длъжност на новия кабинет може да разгледате тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
18643 126

Свързани новини

Коментари 126

Добави коментар
565

2013.05.30 | 23:21

126
Да живее партия Герб,да живее бсп,да живее дпс,да живее атака,едно не разбрах само народа ще живее ли.От 23 години партиите живеят,народа го духа.

2013.05.30 | 11:08

106
ВОЛЕН - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОДАЖНИК! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!
Българин

2013.05.30 | 23:21

125
А какво да направи? Да остави ББ да си играе на забавачница-да си води ПГ да излизат, да влизат, да искат прегласуване и т.н. Станаха смешни днес и всъщност показаха колко са незрели политически!!

2013.05.30 | 23:21

124
Да благодарим на Волен че ни докара турците на власт !

2013.05.30 | 23:21

123
Българи една е истината тия взеха властта и нищо не може да ги свали чуйте ми думата.Не се надявайте за сваляне на цените на каквото и да било и борба с монопола.Нищо добро не ни чака.Ако има протести тия ще изкарат танковете и ще стрелят на месо,те си знаят че това им е последния шанс да си направят далаверите и да размразят всички проекти с който са крали години напред,защото БСП умира и те го осъзнават че ако има едни нови избори те няма как да имат тоя резултат защото парите им свършиха и няма от къде да извадят да купуват цигански гласове а останели до гласовете на пенсионерите те даже и в парламента не може да влязат.За това ви казвам че сега това правителство нищо не може да го свали защото те са способни и да убиват хора ама само и само да са на власт.И само гледайте какво ще направят първо с 200 милиона от нашите данъци заминават за мангалите за помощи и после нека някой да ги накара да работят пък и защо като БСП са им обещали да им дават помощи а ние който си плащаме данъците кучета ги яли.Второ ще раздават помощи за ток вместо да премахнат добавките.Не махат добавките за да продължат да се гушат от печалбите на техните фирми в енергетиката а в същото време ще вземат пари от бюджета за помощи и хората като си платят тока парите от държавата отиват пак при тях.Хитро нали.Сега ще започне яко реване че бюджета е оглозган и че пари няма.Наслушахме се и се нагледахме на ГЕРБ как се оправдаваха с наследеното от БСП а сега не ни се слуша какво БСП са наследили.Те знаеха какво ще наследят и въпреки това искаха властта така че да си запретнат ръкавите и да заработят. Ако не могат да се справят значи не им е там мястото.Има няколко неща като първи стъпки които народа им отреди да свършат и това е премахване на добавките на тока,преструктуриране на ДКЕВР и започване на борба с монополите.Ако до няколко месеца няма резултати ще стане ясно че са взели властта само за да си направят далаверите.

2013.05.30 | 23:21

122
ОЛИГАРСКИ ВЪН ! ОСТАВКА НА ЦЯЛАТА МАФИЯ ! ГЕРБ , БСП , ДПС , АТАКА , И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ
В УСТАТАКТИВИСТ

2013.05.30 | 23:21

121
АТАКА подкрепи ДПС, ето как - За да се избере правителство е нужно да се спечелят три гласувания. Нека оставим настрани въпроса с кворума, при който с един глас на Атака - този на Сидеров, се регистрираха нужните 121 депутати, за да се открие заседанието! Днес, при първото гласуване по същество - това за премиер се получи резултат 120 (БСП и ДПС) "за" и 97 "против", без "въздържали се". Атака имаше 23 депутати - всичките бяха в залата, които не гласуваха. Ако бяха гласували "против" или "въздържали се", резултатът щеше да е 120 : 120 и предложеният кандидат нямаше да бъде избран. Нужно е гласовете "за", да са над половината от гласувалите. Равният резултат е отхвърляне! След избора на Орешарски тандема БСП -ДПС загуби един глас -този на самия Орешарски, който до тогава беше депутат. БСП и ДПС в този момент останаха със 119 депутати. При второто и третото гласуване - за структура и състав на правителството резултатът беше 119 "за", 98 "против"(97 от ГЕРБ и 1 от Атака-този на Волен Сидеров) без "въздържали се". Ако всички от Атака бяха гласували "против" правителството или се бяха въздържали резултатът щеше да е 119 - "за", 120-"против" (или против и въздържали се), което означава, че гласовете "за" щяха да са по-малко от половината и предложението щеше да е отхвърлено. Следователно решителната роля за избора на кабинета "Орешарски" е на Атака! Както и сега да се гърчат, да въртят и да сучат - това е! Атака с поведението си направи възможно да бъде избран този кабинет! И де факто подкрепи ДПС и БСП! Тоест, подкрепи ченгетата и олигархията!
Стоян Заров

2013.05.30 | 23:19

120
Та Гроб ли да подкрепи бе, извратеняк? Не сме всички мазохисти. Българският народ когато излизаше на протести, и хората когато се палеха ти къде беше?
В УСТАТАКТИВИСТ

2013.05.30 | 23:19

119
На вън къде да съм бил, да няма да седя като теб ? от 42 партии само ГРОБ ли ти е в главата?
han krum

2013.05.29 | 18:16

41
С 50% избирателна активност толкова!!! Сега това било,онова било.Късно е вече! Всеки народ си заслужава своите политици и управници.Да беше мислил на 12 май и най-вече да беше гласувал!!!
AJ4A

2013.05.30 | 23:19

118
Цитирам Ви: "С 50% избирателна активност толкова!!! Сега това било,онова било.Късно е вече! Всеки народ си заслужава своите политици и управници.Да беше мислил на 12 май и най-вече да беше гласувал!!!" ...... И като сте гласували какво променихте с гласа си?!?!? Не е важно какъв процент хора са се явили пред урните, а какви са "играчите" на изборите!!!! Дали ще се явят 50% или 99%, ако кандидатите са само Волен, Сергей, Местан, ББ, Кунева, Яне или някой друг представител на т.нар. българска политическа класа, каква ще бъде разликата????? Само ще се хвалят колко стотин хиляди човека в повече ги били подкрепили!!!! Ето затова България е на този хал - защото е пълна със самодоволни самозванци, ползващи ник-ове на велики хора като Хан Крум, които обаче са толкова наивни и простовати, че е уникално лесно да бъдат манипулирани ...... че нито си знаят правата, нито знаят какво искат, камо ли да знаят как да постигнат нещо в живота!!!! Вашите "постижения" са, че СТЕ ГЛАСУВАЛИ за ............ спуснатите Ви отгоре кандидати!!!! Тежко й на тази държава с толкова "професори" на всяка една тема!!!!
В УСТАТАКТИВИСТ

2013.05.29 | 18:16

42
Е що не гласува ? Аз гласувах.
Наблюдател

2013.05.30 | 23:18

117
Някой наистина не помни и не иска да напише, ГЕРБ са най-големите манипулатори, продажници, туркофили и ще се окажат,че по-голямо зло от тях няма с тези размери. Както се казва с техните камъни по тяхната глава. Боли, когато купуваха депутати някой им пляскаха , даже контрабандата на цигари и амфетамини им даде. Не промениха нито един закон в полза на българския народ, освен магистрали и много комисионни.

2013.05.30 | 17:46

116
Извън всички политически пристрастия така ли ще я караме? На косъм.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини