Орешарски пред Ройтерс: Ще осигурим 200 млн. лв. за бедните

  • 26 май 2013 19:25

  • 8114
  • 56
Орешарски пред Ройтерс: Ще осигурим 200 млн. лв. за бедните
© Булфото

Новото правителство ще осигури до 200 млн. лв. от бюджета, за да подкрепи по-бедните хора, за да могат да плащат сметките си за ток и отопление, както и да създаде временни работни места и да засили подкрепата за майките. Това заяви в интервю за агенция Ройтерс Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, номиниран за министър- председател от Коалиция за България.

"Вярвам, че има начин да се преструктурират разходите и да се запази дефицитът на планираното ниво от 1,3 % от брутния вътрешен продукт тази година," каза Орешарски в интервюто, цитиран от пресцентъра на БСП.

Ройтерс коментира, че от Орешарски се очаква да се състави правителство от технократи, което да получи подкрепата на Коалиция за България и ДПС в парламента и един регистрирал се от ГЕРБ или националистическата партия „Атака”.

"Не съм участвал в политически разговори, но от някои признаци, очевидно е, че "Атака" или ще се въздържат, или няма да гласуват. Това ни дава някои основания, за да бъдем уверени", каза Орешарски пред Ройтерс.

Новият кабинет ще запази плоските подоходни и корпоративни данъчни ставки непроменени на 10 процента - едни от най-ниските в ЕС – за да се привлекат чуждестранните инвеститори и ще спомогне да се задвижи икономическият растеж отвъд очакваното 1 на сто тази година, посочва Ройтерс

Орешарски заяви, че ще се коментира увеличаване на минималната работна заплата от 310 лв. на месец и увеличаване на пенсиите, които са замразени от 2009 г., в съответствие с инфлацията, чрез повишаване на събираемостта на данъците, а не чрез допълнителни кредити.

Правителството ще се придържа към обещанието на социалистите да бъдат създадени 250 000 нови работни места в страната и ще се опита да запази цените на електроенергията непроменени. Ще се обмисли и рестартиране на проекта за атомната електроцентрала в Белене, отказан от страна на предишното правителство, ако един нов преглед на проекта покаже икономически смисъл за това, каза Орешарски.

Последвайте канала на

8114 56

Свързани новини

Коментари 56

Добави коментар
НА МАЙКАТИ КОШМАРА

2013.05.27 | 22:44

56
ЩЕ ИМ ДАДЕТЕ ЕДНОКРАТНО ПО 50 ЛВ. И С ТОВА СЕ ИЗЧЕРПВА ПЛАНЪТ ОРЕШАРСКИ :) НО, НЕКА ТАКА МУ СЕ ПАДА НА НАРОДА.. ТОЙ СИ ГО ЗАСЛУЖАВА!
AJ4A

2013.05.27 | 17:03

55
"Новото правителство ще осигури до 200 млн. лв. от бюджета, за да подкрепи по-бедните хора, за да могат да плащат сметките си за ток и отопление ...." Виждате ли за каква подкрепа за по-бедните говори другаря Орешарски - за финансова подкрепа, че да могат ДА СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК И ПАРНО!!!! Това ги интересува другарите болшевики - "окупираните" от тях енергийни предприятия ДА НЕ ФАЛИРАТ, а да се радват на ДОБРО ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ, че в такива фирми работят основно "на партията верни синове", че такива фирми осигуряват най-високи доходи на разни доставчици и подизпълнители!!!! Дали ще има пари за хляб на пенсионерите ......... не ги интересува, че бабата или дядото могат да си купят хляб от някоя "случайна" фурна и по такъв начин парите да "изтекът" извън "кръга" на пратията, нейните фирми и интереси!!!! Щели да вдигат пенсиите ....... Ама за чий пенсии говори другаря Орешарски - за пенсиите на 80-90 годишните или за пенсиите на 45 годишните бивши милиционери или бивши военни, които продължават да работят и в "пенсионна" възраст?!?!?! Защо другаря Орешарски не обещае да СПРЕ поне част от пенсиите на хора, които продължават да работят, защото с трудът си тези хора сами доказват, ЧЕ НЕ СА НЕТРУДОСПОСОБНИ?!?!?! Защо другаря Орешарски не обещае ДА МАХНЕ ТАВАНЪТ ВЪРХУ ОСИГУРОВКИТЕ!!!! Защо другарят Орешарски не обещае, че тези, които НЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ няма да получават медицинска помощ или всеки ще получава медицинска помощ СПРЯМО РАЗМЕРА НА ОСИГУРОВКИТЕ, КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ Е ВНАСЯЛ, че за мен е напълно абсурдно и крайно неприемливо ЕДИН, КОЙТО НЕ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ ИЛИ ПЛАЩА САМО ПО 16.80 ЗДРАВНА НА МЕСЕЦ ДА ПОЛУЧАВА СЪЩИТЕ ГРИЖИ КАТО ДРУГ, КОЙТО ПЛАЩА ПО ОКОЛО 280 ЛЕВА ОСИГУРОВКИ ВСЕКИ МЕСЕЦ!!!! Комунизъм другарю Орешарски, комунизъм обещавате!!!! Да вземате от създателите на благата и да давате на ТЕЗИ, КОИТО НЕ СЪЗДАВАТ, А САМО КОНСУМИРАТ БЛАГА - вашите избиратели!!!! Ама едно нещо да запомните от мен другарю Орешарски ..... Вашата кауза Е ОБРЕЧЕНА, защото рано или късно "парите на другите", които възнамерявате щедро да "раздадете" на електората си ЩЕ СВЪРШАТ!!! Затова всички образовани и трудолюбиви хора се изнасят от България, зяащото не искат да чуват, не искат да виждат как ДРУГ ЩЕ БЕРЕ И ЯДЕ ПЛОДОВЕТЕ НА СОБСТВЕНИЯ ИМ КЪРТОВСКИ ТРУД!!!! Вие и Вашите другари ще останете "ЦАРЕ" НА "ПЛЕМЕ", ако разбира се преди да се случи това НЕ БЪДЕТЕ ИЗМЕТЕНИ ВЕДНАЖ И ЗАВИНАГИ ОТ ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!!
js

2013.05.27 | 17:02

52
Братко напълно съм съгласен стеб .Но ние заедно трябва да направим така че младите хора да остават в България. Икономическата криза е в цяла Европа.Е наистина там мо гат да печелят повече от тука,но няма да се чувстват комфортно там .Защото този живот само с пари не се живее.Носталгията по България по техните приятели непрекъснато ще ги преследва.
js

2013.05.27 | 17:03

54
И ако нямате нещо напротив използвайте един псевдоним от две три букви за може по някакъв начин да се разбира кой коментар на кого е .Защото предполагам много хора ще споделят много мнения.И най вече ако трябва за да знаем към кой да се обръщаме.Цецо вече го няма и няма кой да ни следи.

2013.05.27 | 17:02

53
БСП - работят за русия искат белене да няма икономическо развитие на БЪЛГАРИЯ ДПС - работят за турски интереси искат да няма икономическо развитие на БЪЛГАРИЯ АТАКА - имат добар план които ще ни върне 20 години ГЕРБ - са за икономическо развитие на БЪЛГАРИЯ младите хора да имат работа в тази държава КОЕ Е ПО ДОБРЕ СПОРЕД ВАС
Ю.В.

2013.05.27 | 17:01

51
Ще подсигорим 200 млн лв за бедните,които ще откраднем ние богатите.Ха сега да видите какво значи дяволък.
AJ4A

2013.05.27 | 17:01

50
И още нещо ........ Другарю Орешарски, през следващите 4 години за ПАРТИЙНИ СУБСИДИще бъдат похарчени около 150 милиона лева "НАРОДНИ ПАРИ". Защо не обещаете и не вземете ДА ПРЕМАХНЕТЕ ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ?!?!?!
Симпатизант на Атака

2013.05.27 | 17:01

49
Редно е Атака и Сидеров да подкрепи правителството.Нали всички искахме промяна на доходите,определени от Герб и Дянков,намаление на сметките за ток,изчезване на ЕРП и чуждите монополи.
js

2013.05.27 | 17:00

48
Сидеров не ми харесва но не е чак толкова глупав да влезе или подкрепи това правителство защото знае какви ще са последствията.Веднага ще бъде вкаран в гигантската месомелачка на БСП.

2013.05.27 | 17:00

47
Не знам дали БСП и ДПС са по големи крадци от ГЕРБ ама по големи манипулатори на общественото мнение от тях няма.Сега като свалиха ГЕРБ от власт с манипулация ще продължат през целия си мандат да търсят и изработват какви ли не сюжети и компромати за очерняне за да са сигурни че ГЕРБ няма да се върне на власт.Ще хвърлят прах в очите на хората че видите ли ГЕРБ са виновни са състоянието на държавата а то не е по различно от преди да дойдат ГЕРБ на власт само където Европа беше изолирала БСП и им спря субсидиите.23 години за демократичното разграбване и сриване на държавата са виновни само ГЕРБ.За контрабандата с цигари за наркотиците,проституцията,фълшивиат алкохол купуването на гласове,автобусите за гласуване от Турция ,за скандалните заменки,за парите дадени на хаос в Белене,за състоянието на енергетиката и още какво ли не са виновни само ГЕРБ и никой друг.Те другите още не са се били родили.Никой от другите не е правил далавери и не е виновен.Нито Костов нито Доган,Първанов, Станишев ,Царя или другите покрай тях.ВИНОВНИ СА САМО ГЕРБ !!!Защото ГЕРБ откриха топлата вода и те бяха първите които докараха България до банкрут.АЙДЕ СТИГА ВЕ!!!

2013.05.27 | 16:58

46
БСП и ДПС вече заявиха как ще до разграбят и последното което е останало в държавата.Вместо да премахнат добавките на тока и да се намали цената му (от което ще загубят техните фирми в енергетиката) от октомври ще раздават помощи за които ще вземат пари пак от държавата с които можеше да се свърши нещо друго.С тези пари хората ще си плащат тока и парите ще отидат в техните фирми в енергетиката.Всичко е точно и законно.От друга старана колко човека ще могат да се вредят за помощи като знаем как работи администрацията в държавата.Знаете ли как и по какви критерии ще се оценяват хората.Всичко е прах в очите.Няма да отиде много дълго тази работа.Ако не се реконструира ДКЕВР за да заработи и реши проблема с ЕРП-тата които хората въобще не искат скоро всички ще са пак на улиците.
един от електората

2013.05.27 | 13:23

45
До г-н Орешарски-----може да намерите пове4е от 200 000 000 лв като ги вземете от субсидиите на ; социалисти4еската партия; посьветваите се с г-н Станишев, нали работите за ;благото ; на народа???????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини