Кристиан Кръстев: Действията на Летище Варна след инцидента са адекватни

  • 24 май 2013 15:48

  • 3068
  • 1
Кристиан Кръстев: Действията на Летище Варна след инцидента са адекватни
© Булфото

Указанията от страна на РВД и действията от страна на летището са адекватни, това заяви служебният министър на транспорта Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до по повод инцидента със самолета, излязъл от пистата на Летище Варна.

Инцидентът стана около 10.19 ч. при кацане на самолет на авиокомпания Air Via. Машината е изпълнявала чартърен полет от Лайпциг със 172 пътници на борда, съобщиха от аеропорта. След инцидента пътниците веднага са били изведени от самолета. При напускане на въздухоплавателното средство са ранени две жени, които са отведени в болница със съмнения за фрактури. Те са пострадали, докато се спускали по аварийните пързалки. Едната е българка, а другата - германка.

Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до обясни, че все още не е разговарял с пилота. „Разговарях с генералния директор на РВД, с директора на ГВА, с директора на летището, не успях да говоря с пилота. По информация от пилота, който познавам лично, не ми вдига телефона. Той се казва Венков. Имало е силен вятър при кацане, наложило се е да кацне по в средата на полосата. Не е успял да овладее положението, явно, и така се е случило излизането от полосата", обясни Кръстев, цитиран от Дарик.

По думите му тъй като „е имало облак над полосата, той обръща вятъра в най-ниската част, вече при кацане".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3068 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mi6o

2013.05.25 | 15:12

1
vsi4ki 6te badete izmeteni ot NARODA!VSI4KI..................!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини