Глад за офицери от НСО за парламента

  • 23 май 2013 06:27

  • 2736
  • 1
Глад за офицери от НСО за парламента
©

Националната служба за охрана има ангажименти към толкова много хора във властта, че вече не й достигат кадри. 20 души са били взети на обучение съвсем наскоро, съобщиха източници оттам, пише в. "Преса".

С трима гардове влиза в парламента бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той е получил право на охрана от кабинета "Борисов" на тайно заседание в края на мандата заради прекалено голяма застрашеност за живота му. Сега охранителите са принудени по цял ден да го следват из кулоарите на парламента и да пазят пред стаята на ГЕРБ, където Цветанов периодично се появява, за да гради стратегията на групата. Извън НС го пазят още, бройката им се мени според ситуацията.

На практика в Народното събрание от два дни се е пренесла почти цялата НСО. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се движи с двама охранители, които са малко по-дискретни за разлика от тези на Цветанов, които демонстративно го следват по петите, пише още изданието.

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 също има право на един гард година след като напусне поста. От 21 май шефът на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно вече е поет от НСО. Пазят го двама с две коли, едната е авангард. Персонални автомобили с шофьор от НСО, който е и охранител, имат и зам.-председателите на НС Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент.

Според правилата на парламента охраната от НСО не може да влиза в сградата с оръжие и по никакъв начин няма достъп до пленарната зала.

НСО пази и няколко публични личности извън политиката заради застрашеност на живота им. По един гард е зачислен към Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в и Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

Отделно по закон право на държавна охрана имат президентът, премиерът, вицепремиерите и вътрешният министър, както и главният прокурор.

Последвайте канала на

2736 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тиквата

2013.05.23 | 13:09

1
Тия тикви ни излизат много скъпо,златни ли са?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини