Първанов за образованието: Загуби темпо и динамика

  • 16 май 2011 13:32

  • 1460
  • 0
Първанов за образованието: Загуби темпо и динамика
©

Трудности при реализацията на идеята на Сметната палата, според която спонсорите на политическите сили трябва да обявяват произхода на средствата, които даряват, прогнозира президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. По думите на президента, предложението е разумно, от гледна точка на прозрачността при финансирането на партиите.

По отношение на образователната реформа България загуби темпо и динамика, което се отразява на конкурентоспособността на родното образование. Така Първанов коментира и предстоящото си участие в кръгла маса в Карлово, посветена на проблемите в училищното образование. Като важни теми той посочи съдържанието на учебниците, което определи като „сложно”, както и начина на преподаване.

Държавният глава посети Карлово, където в Националния музеен комплекс „Васил Левски” откри ремонтираната Онбашиева къща. Музеят е реставриран по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Държавният ни глава благодари за подкрепата на Норвегия и лично на посланика на скандинавската държава Тове Скарстейн.

„Не случайно в идеологията на Васил Левски е залегнала мисълта България да е равна с всички останали народи, нещо, което ние постигнахме доста години след тези негови думи”, каза Първанов по време на откриването на музея. „Васил Левски е носител на една от най-важните ценности в ЕС - свободата”, допълни Тове Скарстейн.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини