Маргарита Попова: Аз не обслужвам партийни централи

  • 19 май 2013 19:47

  • 1256
  • 6
Маргарита Попова: Аз не обслужвам партийни централи
© Булфото

Изборите са вот, който е регламентиран в Конституцията и в закона. Случва се това, което на изборите кажат хората. Това каза Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, вицепрезидент на Република България, в интервю за предаването на Нова телевизия „Всяка неделя”.

Тя допълни, че няма място за страхове, а има място за прилагане на процедури по закон и по Конституция, които да дадат повече добри неща и надежди за хората, и допълни, че касирането на изборите не е феномен в етичното пространство.

„Аз съм юрист и за мен касирането е категория, която е правна. И когато имаме един институт, регламентиран на конституционна и на законова основа, той не би трябвало да бъде опасен за демокрацията. Въпросът е да дадем възможност и да уважим желанието някой да упражни такова право. Така че за касирането е по-добре да говорим за правен институт, който някой, съобразно своето желание и преценки, би могъл да упражни.

Слава Богу, че субектите, които решават в една демократична държава, не са партийните централи, а е съдът, в случая Конституционният съд. И той ще каже, ако някой отиде и пожелае да упражни правото си да изложи съображения пред Конституционния съд за касиране на изборите, дали има основание изборите да бъдат обявени за нелегитимни или са редовни и нашата демокрация и нашият живот в демокрация трябва да продължи. Аз не съм бивш конституционен съдия, не обслужвам партийни централи, независим човек съм, бивш магистрат, затова казвам, че касирането е конституционна процедура, измислена от демократичния свят. И тази конституционна процедура не би могла да бъде обявена отнапред за опасна”, допълни Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Последвайте канала на

1256 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
$$$

2013.05.20 | 13:22

6
А какви функции има тази на поста си?Да амнистира затворници!Следователно Будо и Цвъко ще разчитат на нея за в бъдеще!
нели д.

2013.05.20 | 13:22

5
А как подкрепяше фирмите за доставка на гориво на затворите и какви комисиони вземаше като министър, а?

2013.05.20 | 13:21

4
Предстои да видим, да ли българина ще се свие до телевизора и ще гълта червената пропаганда и фалшивата храна или ще се изправи в защита на своите права и своята държава. Все още има надежда, че българина не е толкова чак безгръбначен, егоист и простак.
и тя !

2013.05.20 | 13:21

3
всички да помагат на ГЕРБ пак са спечелят. Съдбата на държавата България е без значение-важното на Буда да му е добре.

2013.05.20 | 10:13

2
А чии интереси обслужваш? От коя партия те тикнахна на поста ти ? Амнезия ли имаш? И ще "унажаваш "касирането на вота? "Уважавай " си ги лично с каквото бог те е надарил , а то не е много , да не кажа - никак.
НЯМА ВРЕМЕ

2013.05.20 | 09:41

1
НЯМА ВРЕМЕ.Влизаме в парламента и ги наказваме по КРУМОВИТЕ закони .

Добави коментар

Водещи новини