Асен Василев на среща с Бесим Бечай

  • 15 май 2013 17:00

  • 1511
  • 1
Асен Василев на среща с Бесим Бечай
© Булфото

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на се е срещнал с министъра на икономическото развитие на Косово Бесим Бечай, съобщи МИЕТ.

Бечай е на работно посещение у нас в състава на официална делегация, водена от министър-председателя на Косово Хашим Тачи.

Развитието на търговско-икономическото сътрудничество между двете страни е била основна тема на разговора между двамата. Министър Василев е представил пред своя колега предимствата на България като инвестиционна дестинация - възможността фирмите у нас да използват средства от европейските фондове, плоския данък от 10% и натрупания опит от компаниите, които вече развиват дейност в страната ни.

Като пример Василев е дал фирмите в сферата на ИТ услугите. Инвеститорите в България могат да използват и предимствата на петте икономически зони в страната, е посочил още Василев.

По думите на министър Бечай, пред следващите години Косово ще развива приоритетно земеделието и хранително-вкусовата промишленост, съобщават от МИЕТ. Като възможност за сътрудничество Василев е предложил опита на българските компании в производството на машини за преработка на хранителни продукти. Поддържането на контакти между представители на бизнеса от Косово и България ще спомогне за увеличаване на търговския стокообмен, е подчертал министър Василев.

Последвайте канала на

1511 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
jojo

2013.05.16 | 16:37

1
егати и държавата ,щом опряхме до тези да им се молим ...

Добави коментар

Водещи новини