Асен Василев заминава на посещение в Турция

  • 10 май 2013 07:58

  • 1787
  • 6
Асен Василев заминава на посещение в Турция
©

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и зам.-министърът с ресор Енергетика Божан Стоянов заминават на работна среща с министъра на енергетиката и природните ресурси на Република Турция Танер Йълдъз.

Срещата ще се проведе в град Истанбул. Ще бъде обсъдено създаването на съвместен комитет между България и Турция по въпросите на енергетиката. Тема на разговор ще бъде и увеличаването на трансграничния капацитет на електроенергийния интерконектор между двете страни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1787 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.05.11 | 10:53

1
По въпроса за цените на тока, за да се постигне по-евтина енергия, не трябва да се национализират отново енергоразпределителните дружества, а трябва да се засили конкуренцията, тоест да се завърши процесът на либерализация на сектора, а контролът на съответните държавни органи да стане по-ефикасен.Нека хората да имат възможност сами да избират каква енергия искат да ползват от ТЕЦ-ове ,АЕЦ или зелена от фотоволтаични и ветроцентрали.

2013.05.17 | 17:30

6
Това е също толково невероятно, колкото и да национализират ЕРП-тата. Много ясно, че повечето хора ще предпочетат евтината енергия. Тогава първи си заминават ТЕЦ-овете. Те така или иначе след пет-шест години ще ги махнат, защото тогава за всеки ден работа на тия супервредни централи ще плащаме огромни глоби. После си отиват и т. нар. "екоцентрали", ако продължават в същия дух, защото в цял свят зелената енергия намалява, а тук се увеличава. И накрая ще опрем до добрия стар атом, но тъй като се отказахме да строим АЕЦ "Белене", ще купуваме енергия от Турция и Румъния. На печелившите - честито!
Анадолу сикиш

2013.05.17 | 17:29

5
Сега като го уважат пачите, ще му се изцъклят още повече очите.
СРС

2013.05.16 | 16:39

4
Агалар , булгаристанската енергетика е успешно фалирна , машала , изпълнихме задачите , време е да започнем да им продаваме скъп ток на раите

2013.05.16 | 16:39

3
Затова не искат да строят Белене, не е в интерес на Турция, в която започват строеж на 2 нови АЕЦ.
h

2013.05.11 | 18:14

2
преди време с болен лидеров оревахте орталъка ,че тока се продава на ниска цена на турците и да спрем да продаваме и спряха.за сметка на това путин предложи по евтин ток от българския и турците почнаха да купуват ток от руснаците . сега отивате да им се молите да ви изкупуват тока защото централите ви спират и няма кой да купи.ако съм на тяхно място директно ще ви изпъдя,защото те нямат нужда от вашия ток ,те продават ток и на европа и азия , а с атомните централи си решават проблема с цял век напред,след руската и японската централи сами ще си строят и трета.едно семейство там на месец плаща от 30 до 80 лири на месец при стандарт минимална пенсия около 1060 лири.преценете сами.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини