Кунева: Всички загубихме (видео)

  • 13 май 2013 15:00

  • 15255
  • 25
Кунева: Всички загубихме (видео)
©

Няма да коментирам фактите и резултатите от вота, а ще се фокусирам върху нашата политическа оценка на изборите. Това заяви на пресконференция Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, лидер на Движение България на гражданите.

Тя изрази изключителната си благодарност на хората, които са се доверили на каузата България на гражданите.

Изборите бяха проведени в трудна, нездравословна среда. Отвъд чисто правните квалификации за честността на изборите, отвъд бюлетините, броенето и печатниците, има много важни показатели, които ще видите във всяка демократична среда, но не видяхме у нас - дебати, истински дебати, в които хората да чуят как политиците спорят, техните планове и политики, а и да се изправят очи в очи с конкурентите си. Това не се случи, обяви тя. Не се случиха и други важни неща, сред които да се гарантира свободата на медиите.

От България на гражданите първи излязоха с програма пред обществото, ние я представихме по всеки възможен начин на гражданите, но нямахме възможност да водим дебати по нея, каза Кунева.

Нашата партия бе единствената в първите четири - пет, които бяха без никакво финансиране. Достъпът до финансиране е важен въпрос, както и въпроса със хиперфинансирането, което получиха някои партии, които продължават да разиграват мача, допълни тя.

Моята оценка е, че днес всички ние загубихме. Загуби нормалността. Осъмнахме отново с един двуполюсен модел. Той се нарича "представени и непредставени". Три милиона и половина от нас имигрираха, отказаха да поемат грижата и отговорността за страната, отивайки да гласуват. Те прецениха, че обстановката е такава, че те няма да могат да дадат информиран и честен вот. Изгубихме възможността България да формира правителство с ясна управленска програма, обясни тя. Резултатът го виждаме. Конфигурацията днес възпроизвежда статуквото - популизъм в лицето на ГЕРБ и левица, представена от БСП. Както преди, така и сега ще има мръсни коалиции и задкулисни договорки в новото правителство, каза тя.

Предстои да видим какво ще се случи в последните дни и как парламентът ще реши тези важни въпроси, които през цялата предизборна кампания бяха зададени от хората, коментира тя и честити на тези, които са победили в настоящите избори.

Няма друг път за партия, която иска да поведе страната си към добро, освен да печели доверието на хората. Стъпка по стъпка, ден по ден. Не се отказваме да го правим, няма да се изморим да го правим. Макар че това е изборна загуба, ние ще вървим по този път без да се отчайваме. Така, както хората, които ни повярваха, не се отчайват, обяви тя.

Нашият национален съвет реши да подаде оставка, обяви тя. Когато знаеш, че си направил всичко възможно и не си се отклонил нито на сантиметър от правото, не е тежко да загубиш. Много по-тежко е да спечелиш срещу правилата. За пореден път на мен ми се случва да видя колко много правилата има значение за хората, които държат да видят страната си различна. Благодаря ви, обяви тя.

България на гражданите е естествен проект, който докосва най-съкровеното - надеждите. Това сме ние, без допинг. Предизборната полемика "всички са маскари", която бе водена, пречи на партия като нашата. Не властта е нашата цел, а доверието. Власт без доверие абсолютно не ни трябва, категорична бе тя.

На въпрос дали тя ще се кандидатира отново за лидер на партията, Кунева отговори, че "така, както не съм се кандидатирала първия път, така няма да се кандидатирам и сега". Ако колегите ми видят лидера в мое лице, аз ще поема отговорността си, заключи тя.

Последвайте канала на

15255 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
бивш симпатизант

2013.05.19 | 12:18

21
Госпожо Кунева, не търсете причината никъде другаде а в собствените си грешки. Докато всички изявени крадци на Царя и техните протежета си при Вас, така ще е. Как да гласуваме във Варна за Вас като Ст.Гроздев е областен координатор-крадец от класа, от котилото на Ралчев-братовчед, Минков, Рафайлов, Яни Янев,Н.Василев Свършиха ли се честните Варненци или и Вие сте като тях. Нима за пръв път чувате, че тези хора са мръсници. Да има и честни хора при Вас-О.Герджиков но май само той.Ако не ги изметете пак ще е така и следващият път, а иначе в каузата Ви има бъдеще, но със честни и почтени хора.Този път да е за урок. На Есен с нови хора ще е Вашият час. Успех Госпожо.
1

2013.05.22 | 17:05

25
Присъединявам се към Вас. Госпожо Кунева, а във Видин кандидат за депутат от вашата листа "сложихте" човек, който беше преди време лидер на СДС, след това в ДСБ, а сега при Вас. Този човек е подчертан кариерист, Вие не знаехте ли?Както е зарязал другите,така ще направи и с Вас! Аз гласивах за Вас на президентските избори,но се разочаровах от сегашния Ви избор за народни представители!
....

2013.05.19 | 12:24

24
"Кунева: Всички загубихме" -но най-много загубиха спонсорите ви другарко.Интересно ми е как сега ще връщате парите.
жалко

2013.05.19 | 12:19

22
аз я харесвам.

2013.05.19 | 12:23

23
Ами из*укай я
швейк

2013.05.19 | 12:16

20
не, пръмова. всички спечелиха, а ти загуби

2013.05.19 | 12:16

19
А С ДЪРЖАВНАТА ИМ СУБСИДИЯ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЛЕД КАТО ВСИЧКИ ПОДВИХА ОПАШКИ И ПОДАДОХА ОСТАВКИ, ДА Я ВРЪЩАТ, ДА Я ДАРЯТ, НО ДА НЕ ИМ СЕ ПЛАЩА .. ИМАТ СИ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ,КОЛИ, ВИЛИ И ХОТЕЛИ И БЕЗ ТОВА
RR

2013.05.19 | 12:15

18
боли ма у.....я!

2013.05.19 | 12:14

17
СЛАВА БОГУ! ОТЪРВАХМЕ СЕ ОТ ЕДНА НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКА.

2013.05.19 | 12:14

16
на тая царска подлога и предателка и навряхме един гопям УЙЙ в кривата уста.
dkak

2013.05.19 | 12:13

15
ЕЙ Жалко г-жа Кунева щеше да направи така, че да взимаме по 5 000 лева заплата и пенсията да е 3 000 лева лекарствата безплатни, щеше да спре турските сериали, да вкара Али Раза в затвора, да даде истински пистолет на Мехмедов за да не засече и куп още хубави неща КАК можахме да не я изберем тцтцтц ФОСТАТАА
Аз

2013.05.19 | 12:13

14
Боли ме Х У Я за тази мирша, мога да й го дам целия в устата. След като няма имунитет , да й се разследват и кътните зъби.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини