Бриго Аспарухов: Свидетели сме на най-големият политически скандал

  • 12 май 2013 12:29

  • 2840
  • 6
Бриго Аспарухов: Свидетели сме на най-големият политически скандал
©

Случаят от вчера е най-големият скандал в политическата история на България. Неучастието на МВР означава, че ДАНС и прокуратурата нямат доверие във вътрешното министерство.

Това каза в студиото на TV7 Бриго Аспарухов. Очебийно е, че проблеми от този род са се случвали и на предишни избори. Визирам последните президентски избори, продължи той. Избирателите трябва да употребят свободата, която им се дава и да гласуват, призова той. Ръководни фактори от бившите управляващи първо говорят, а после мислят. Има една българска поговорка-Кой ми изцапа гащите. Тя важи с пълна сила за една политическа партия, която се стреми към втори мандат. Тези хора трябва да напуснат политиката, категоричен беше Аспарухов. Хората, които са замислили това нещо са разчитали и на резервен вариант. Това е една криминална история. Надявам се, че това разтърсващо съобщение от вчера ще мобилизира хората, разкри Аспарухов. Българите се мобилизираме на прага на Рубикон, но не трябва да забравяме, че след Рубикон следва гражданска война. Дано в България такова нещо не се случи и аз съм убеден, че няма да се случи. Хората, които са автори на последните скандали трябва да забравят за своето политическо бъдеще, допълни Аспарухов.

Най-сериозното доказателство, че вчера е имало опит за фалшификация е съобщението на сайта на прокуратурата, каза политологът Антон Тодоров. Процедурата да се вкара фалшива бюлетина е много трудна. Има два варианта за тези бюлетини. Единият е, че са били подготвени за така наречената "индианска нишка". Другият е, че са брак, но това ми звучи малко вероятно, обясни той. Прокуратурата и Цацаров трябва да кажат с какво разполагат и трябва да го направят веднага, за да не остане лошия привкус, че чакат да видят какви ще са резултатите от изборите. Аз предричам, че ще има нови избори до няколко месеца, категоричен беше Тодоров.

Само една брънка от опита за фалшификация беше разкрита вчера, обяви социологът Васил Тончев. Парите и мрежите за фалшификации съществуват. Проблемът с фалшификациите продължават и в момента и на мен не ми харесва терминът, че всичко е предотвратено и разрешено, каза още той. Единственият начин да се избегне манипулация на изборите е хората да отидат да гласуват масово, каза Тончев. В следващото Народно събрание ще има доста проблеми. Най-главният е, че ще бъде много трудно да се състави кабинет. За да направиш кабинет, трябва да имаш някакъв праг на доверие, обясни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2840 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
nn

2013.05.13 | 00:57

6
тоя не беше ли натровил навремето свои гости с течност от пожарогасител в кафето, докато още работеше в мвр?

2013.05.13 | 00:56

5
Тоя е озлобен и е прав, кои друг идиот св казва Бригадир хахаха само комунист може да крсти така детето си.
бсп

2013.05.12 | 22:26

4
Всъщност те се събират на едно място. Един деполетизиран генерал къндидат за кмет от БСП и един политолог също толкова безпрестрастен и разбера се журналисчитата в тази теливизия които са напълно ама напълно безгласни букви. Та тези другарчета си позволяват да говорят за гражданска воина в една страна от ЕС. Дали не дават сегнал на верните си орди.Знаели човек какво да мисли и в какво са готовят да го вавлекат тези людоеди.
Георги

2013.05.12 | 22:26

2
в един момент ти кипва и идеята за гражданска война изглежда доста примамлива...
kkk

2013.05.12 | 22:26

3
Ударихме всички световни медии вече в целия свят говори за това как се правят избори в България .Гражданската война в Сирия вече е на второ място НАЗДРАВЕ
каката на баткото

2013.05.12 | 21:52

1
Прав си другарю Бригадир , за малко да се изпуснеш и да кажеш - какви ги говорите? Та аз готвих два плана - има и резервен!? Моля,не ме обиждайте - че ще засегнете бившата ДС ,а тя готвеше добри кадри като мен! за да можем да го т......м на народа ,както любимата партия ни нареди !

Добави коментар

Водещи новини