Кметът на Банско готви референдум

  • 10 май 2013 08:34

  • 1288
  • 3
Кметът на Банско готви референдум
©

Кметът на община Банско Георги Икономов обявява на своите съграждани, че на предстоящата сесия на общинския съвет ще внесе предложение за провеждане на местен референдум на основание на Закона за участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, съобщиха от общинската управа.

Допитването ще бъде във връзка с изработването на новия план за управление на Националния парк "Пирин", който засяга въпроса за със ски-зона Банско и Добринище.

Решението на кмета е продиктувано от обществените нагласи за окончателното решаване на този наболял проблем. Икономов държи да бъде чут гласът на гражданите на общината и да бъде сложена точка на атаките от страна на псевдоеколозите, както и на всякакви спекулации по този изключително важен за развитието на региона въпрос, се посочва в съобщението.

През последните два месеца стана ясно, че институциите обръщат гръб на желанието на хората. Време е техният глас да бъде чут, заявяват още от общинската управа в Банско.

Последвайте канала на

1288 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Таня

2014.11.04 | 15:14

3
Евала на този човек, че се бори с псевдозелените за бъдещето на града си. „Зелените“ постоянно лъжат и манипулират, а иначе тайничко си прибират парички по европроекти. Защо не напишете как Тома Белев гушна 1.6 млн. лв. за Пирин или пък за милионите, които са потекли към неговия джоб за Поморийското езеро?!? Браво на кмета, че защитава хората си и бизнеса. Банско е страхотно градче и вече е със световна класа след като се проведе световното по ски там.
Гари

2014.11.04 | 15:14

2
Време е да се чуят гласовете на хората, които искат страната ни да развива туризъм! Ние имаме природни богатства, които за разлика от други страни трябва да има човешка намеса, защото така се грижим за природата! Тези "зелени" организации само я съсипват! Погледнете само Рила, Пирин и Витоша на какво приличат! Под ръководството на един човек и това е Тома Белев планините изглеждат като вулканични зони оголони до дупка! Да не говорим за боклуците и мръсотията, която създадоха!
3

2014.11.04 | 15:14

1
Явно,че има още доста парцели за продаване и още толкова къщи,които да се превърнат в хотели.

Добави коментар

Водещи новини