В нов запис Бойко Борисов разкрива как се разпределят поръчки! (аудио)

  • 08 май 2013 16:46

  • 37258
  • 163
В нов запис Бойко Борисов разкрива как се разпределят поръчки! (аудио)
©

Нов запис на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г бе разпространен в сряда. Той е качен в платформата „Болканлийкс”. Записът е продължителност от около минута и четиридесет секунди и е с изключително лошо качество.

В него лидерът на ГЕРБ говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми. Тъй като записът прекъсва на места, а и има неясни думи, не може да се прецени в какъв контекст Борисов обяснява тези „схеми”.

Ето и част от разменените реплики:

И да ви кажа какво, следва въпрос две... Сиреч – трябва някой да тича, да обикаля, да раздава бюлетини, да обяснява, да прави събрания – много работа. Когато има ентусиасти това да го правят, това е добре. В много от случаите тези хора трябва да бъдат възмездени за тази си дейност. Говорим за такова овъзмездяване (спира и прескача – бел. ред.)

Следващото, което - истинската корупция, къде я генерират. Да речем на тая маса сме хора, с които сме спечелили сега изборите. И да речем една фирма, общинска, сядаме и си я разделяме по квоти (не се разбира – бел. ред.).

Утре има обществена поръчка. Нали така? Примерно ремонт на училища, на пътища, тва купуват се, трамваи, влакове, няма значение... горива, закуски... всичко. Има търг. Тогава (не се разбира) тоя търг е за мойта фирма... Нали разбирате?”

В сайта „Биволъ”, който е партньор на „Болканлийкс”, се уточнява, че аудио файлът е получен с обяснителни бележки, които не са подписани. Той бил фрагмент от около 25-минутен разговор, който е бил записван по време на сбирка на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец. Мероприятието се състояло след изборите местните и президентските избори през есента на 2011 г.

„Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29.03 в 04:45 часа сутринта по разпореждане на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който „изнудил” служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество,” добавя сайтът "Биволъ".

В края на работния ден днес краткият запис е бил предаден от журналисти в прокуратурата.

Преди по-малко от месец прокуратурата образува дела срещу четирима високопоставени служители на СДОТО след сигнала на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на за незаконно подслушване. След тях е и Радко Димитров, за когото бе обявено, че е унищожил записите от автомобилите за подслушване с отвертка. Минала седмица обаче прокуратурата спря делото срещу служителите, тъй като откри достатъчно данни, че може да търси отговорност от бившият вътрешен министър Цветанов.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
37258 163

Свързани новини

Коментари 163

Добави коментар

2013.05.19 | 07:31

163
Ало! Кол центъра на Позитано.Свършиха ли свестните компромати в архива.Пуснете нещо по истинско.Това май е правено в час по трудово от някоя пионерска организация.

2013.05.17 | 20:36

162
Аре бе Станишев не се излагай! Тоя запис и аз мога да го направя на компютъра в къщи. Не знам кой ви се връзва на простотиите... Някъв пращящ запис дето едвам се разбира какво се говори и на всичко отгоре изваден от контекст. От къде знаете по какъв повод е говорено това - може да са обсъждали какво се случва ако БСП дойдат на власт.

2013.05.17 | 20:36

161
Стига с тези подслушвания.Като са толкова много отворени и загрижени за народа нека Станишев ,Борисов и Сидеров да излязат на диспут за да видим кой какво предлага а не да ни занимават с глупости.
bai_petko

2013.05.17 | 20:36

160
fb "Asparuh Ivanov" ей цървул глупав тези статистики за заплатите може да си ги завреш в гъза.! минималната работна заплата е 150 евра. Къде ги видя тези 800лева средна работна заплата бе помияр.?!
N/A

2013.05.10 | 16:51

150
Шушон неграмотен, не всички работят в чистотата за 300 лв като теб.
ЕДИН ОТ НАРОДА

2013.05.10 | 16:50

149
Тази кампания за избори нарочно беше провалена със тези СРС-та.По добре хората да си отворят хубаво ушите и очите защото не ни чака нищо добро.Вместо борба с ЕРП-тата ние ще гледаме борба кой да изяде баницата а ние сме тези които им я даваме.Следващите редове не са за хора със слаби нерви.Това е сметката ми за тока:Дневна- 45.74лв.;Нощна- 3,78лв, или Общо-49,52лв. всичко останало е като Други елементи: Зелена енергия-7,16лв;Комбинирано производство-2,47лв.;Невъзстановяеми разходи-2,18лв,;Достъп/високо напрежение/-4.02лв.;Пренос /високо напрежение/-5,87лв.;Достъп /ниско напрежение/-5,08лв.;ВНИМАНИЕ!!!;Пренос/ниско напрежение/-22,01лв.;ДДС-19,66лв.;ОБЩА СУМА ЗА ПЛАЩАНЕ :117,97лв. Или какво излезе от цялата работа.Имам изразходено електричество за 49,52лв. а накрая плащам още близо 70.00лв. отгоре.С това да ми се занимават а не с разни СРС-та.Как да им вярваме на тия кръвопийци.Такова е положението с ценообразуването във всички сфери и отрасли и докато има монополи нищо няма да се оправи.Внимавайте много какво ви обещават за изборите и се гответе за улиците.Успех на всички !!!

2013.05.17 | 20:35

159
Ами така е направена цената че да си мислиш че ти е евтин тока а после ти вземат двойно.По добре е да вдигнат цената на тока и да махнат тези добавки защото ще знаеш какво плащаш а така със стойностна на добавките могат да те лъжат както си искат.
kkk

2013.05.11 | 04:22

153
Проблема вече с енергетиката е огромен и познай кои са виновните .Но не ерп-тата определят тази формула а дкевр .Но има и много други проблеми в държавата които не са по маловажни от този . Аз лично не вярвам ,че които и да е ще се справи с всичко в следващите години но поне да тръгне по правия път и най вече всички ние да усетим това .За всички ни трябва да има някакво подобрение и да някой от предишните ни управници да вземе да усети влагата в Софийския :)
наблюдател

2013.05.17 | 20:34

158
Като гледам писанията на червените симпатизанти ми се струва че пишат един двама души. Или ако греша значи всички са с едно ниво на интелигентност, ако изобщо може да се нарече интелигентност. Изказванията съдържат само простотии, цинизми, обиди, агресия, подлост и наглост. Както и кампанията на партията им. Дори и да искам да гласувам за БСП като гледам партията и симпатизантите и какво правят ще се откажа.
kkk

2013.05.17 | 20:34

157
Герберчетата са се активизирали за последно :) и да спечелите няма да си изкарате мандата до край по добре мислете конструктивно и направете така ,че България да тръгне нагоре а не да ми се делите Боковци и други подобни . Колкото и да не ви се вярва управлението на ГЕРБ е най лошото за последните 15 години . И не само това на тези гора им липсва елементарна култура за това как се управлява държава , може да са стават за управители на някоя фирма или за селски кметове . В нали искате да живеете в една нормална държава . В една средно европейска държава човек като Бойко Борисов още с излизане на записа с Мишо бирата щеше да си подаде оставката .Но май тук не става агент Буда не ви се вярва ,че е съществувал ли или управителя на ИПОН не извършвал престъпления през 90 те години на миналия век . До кога ще ни управляват престъпници бре хора осъзнайте се малко .А за всички тези записи не се ли сетихте кой ги вади , три години всички депутати на Герб гласуваха под строй от лош по лош закон и сред тях има хора които вече им е писнало от тази простотия .Това са записи извадени точно от хора които са били в антуража на Боко в момента те по един или друг начин се чувстват използвани или предадени и с това си отмъщават . В следващия парламент доста депутати ще напуснат тази партия .Но така се случва след като всичко се крепи около един идол .Лично аз смятам ,че отдавна света се напати от това идоло поклонничество. Все още не съм чувал за общо събрание на ПП ГЕРБ в което се определя председател .Дори атака имаха такова събрание .

2013.05.17 | 20:33

156
Гледайте ТВ7 за манипулацията на изборите от ГЕРБ с 350 хиляди бюлетини!!!САМО АТАКА!!!
Корабът на ГЕРБ потъва!

2013.05.10 | 00:37

110
Герберасти, Корабът на ГЕРБ потъва! Поздравявам ви с парчето от "Титаник" на Селин Дион - My Heart will go on !!!
Да ти припомня , малкия..

2013.05.15 | 06:36

155
Компроматите са смъртоносни за този, който ги използува! Петър Стоянов така загуби едни спечелени Президентски избори преди 9–10 години! В случая е очевадно, че БКП/БСП се опитве с подмолин, черен пияр да отстрани ГЕРБ! Така обаче си прави класическо, политическо харакири! Помни ми думата!
Борис

2013.05.09 | 22:07

96
ГЕРБ не е удобна на олигарсите, които си купават партии на килограм. За това всички от костов през БСП до атака с дпс, до вчера „НЕПРИМИРИ“ врагове, днес се прегърнаха. Когато някои разбута гнездо на оси градено повече от 19 години, естествено е те да започнат да жилят и то в купом! Това е тест за Бългрия, дали ще избере европейско развитие или ще си останем слуги на БКП и Москва. Задайте си въпроса защо за първи път виждаме такава АНТИКАМПАНИЯ?Защо ВСИЧКИ от 20 год дето ни мамиха, са СРЕЩУ ЕДИН? Дори бабичката се усещат. Това е нашата безкръвна революция, която ако загубим, не виждам смисъл да продължим да живеем тук. Събуди се българино или заспи завинаги...
Буко Баламата

2013.05.11 | 04:31

154
Човече, къде ти промиха мозъка така? Ти в какъв свят живееш? Извади си главата от задника и се огледай. Изхвърли си телевизора и излез на улицата. После кометирай.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини