Уейнрайт: Имаме проблем с организираната престъпност

  • 16 май 2011 11:54

  • 599
  • 0
Уейнрайт: Имаме проблем с организираната престъпност
©

“Имаме проблем с организираната престъпност в цяла Европа. Наскоро приключихме едно много мащабно проучване на заплахите от организираната престъпност в Европа”, заяви на пресконференция директорът на Европол Роб Уейнрайт.

Изводът е, че синдикатите, занимаващи се с организирана престъпност, стават все по-умни и са все по-голямо предизвикателство в цяла Европа. “Смятаме, че ситуацията в България е сходна и намира своето отражение в Европа”, поясни Уейнрайт.

Той заяви, че мощните синдикати, занимаващи се с организирана престъпност, променят своите методи и става все по-трудно полицията да се бори срещу тях. Най-важното оръжие в този случай е ответната реакция срещу тези престъпни синдикати.

“При публикуването на нашия доклад ние имаме послание към всички - в Европа трябва да сме още по-безпощадни към организираната престъпност.”

Ангажиментът на Европол е да има водеща организационна роля при борбата с организираната престъпност. “През послендите две години забелязах много положителни знаци по отношение на отговора на тази престъпност в България”, каза Уейнрайт. Това е благодарение на усилията на премиера и на министър Цветанов, които изпращат ясно послание, че са твърдо решени да превърнат България в по-сигурно и по-безопасно място за гражданите, добави още директорът на Европол.

Сътрудничеството вбъдеще може да бъде още по-успешно, категоричен бе Роб Уейнрайт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини