Подписахме 12 споразумения с Катар

  • 06 май 2013 15:43

  • 6695
  • 22
Подписахме 12 споразумения с Катар
© Булфото

Премиерът Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май прие катарска военна делегация, ръководена от началника на Генералния щаб на катарските въоръжени сили генерал-майор Хамад бин Али ал - Атия.

„България и Катар са стратегически партньори. Нашето сътрудничество в политическата и икономическата сфера има своите конкретни измерения и проекти. През последните няколко години ние имаме много интензивен политически диалог, който вече дава позитивни резултати ”, заяви българският премиер, цитиран от правителствения пресцентър.

Той очерта основните сфери на съвместна дейност като инвестиции в транспорта и инфраструктурата, увеличаване на търговския обмен, инвестиции в хранителната промишленост, туризма, енергетиката, образованието и технологиите.

„Между двете страни бяха подписани 12 споразумения във всички сфери като това се отнася и до сътрудничество в областта на отбраната и конкретно в сферата на военната медицина”, подчерта Райков. Той изтъкна перспективата от задълбочаване на сътрудничеството между България и Катар, което ще бъде и тема на предстоящото до края на годината заседание на Съвместната комисия за търговия и икономическо сътрудничество, предаде БТВ.

„Нашите две страни споделят и общи цели в региона на Близкия изток. Сигурността и стабилността в този регион е от ключово значение за България и ЕС. Продължаващото насилие в Сирия, съпътствано от тежка хуманитарна катастрофа е неприемливо. България подкрепя усилията на арабските държави и на международната общност за намиране на трайно, мирно и демократично решение на конфликта. Ние признахме сирийската опозиция за легитимен представител на сирийския народ и в тази вързка оценяваме високо подкрепата на Катар за този процес ”, заяви министър-председателят.

Генерал-майор Хамад бин Али ал – Атия изтъкна възможностите за сътрудничество в сферата на отбраната и отбранителната промишленост. „Катар и България са две приятелски и миролюбиви страни, които могат успешно да си сътрудничат в сферата на отбраната и отбранителната индустрия. Ние вече имаме много добри примери за взаимодействие и обмен на опит в областта на военната медицина”, заяви началникът на Генералния щаб на катарските въоръжени сили.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6695 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Язе

2013.05.07 | 18:40

22
Mного думи, а нищо не разбрах освен за нек'ви споразумения. Ама конкретно за какво сигурно е секретно. Да се доверявам ли безрезервно на тия непознати люде у това временно правителство?
поручик Ржевски

2013.05.07 | 18:40

21
И колко български интереса продаде бе, Райков?Предатели!Унищожители на България и на народа ни!
Asen

2013.05.07 | 18:39

20
Защо тези споразумения са само военни?!
Loki

2013.05.07 | 18:39

19
Абе каде подписваш като не ти ясно нищо бе господин Премиер, тва правителсво е 100 % гербари !кво ше ми подписваш с карапасаните кво ше ми помогнат катар на нас имали петрол те още някоя друга година и ше видат ей тез мангусти сички мисюлмани и прочие кога свърши черното злато после кво прайм ? ааааа ?? после биогориво ама там няма как да се произвейжда Биогориво? кво прайм после?

2013.05.07 | 18:39

18
катар са мухали без петрола те са нищо.Сега ще има бум на строителство на джамии
Атакист

2013.05.07 | 18:39

17
Тоя Марин Райков е абсолютен м-а-н-а-ф. Трябва да му се провери г-ъ-з-а дали не е разпран от е-б-а-н-е. Със сигурност нещо са решили да продават тея бандити.
АЗ

2013.05.07 | 18:39

16
Катарска военна делегация,12 споразумения във всички сфери,инвестиции в транспорт и инфрастуктора /приказките на Б.Б./,Легитимна сирийска опозиция/т.е.Ал.Кайда/,взаимодействие и обмен на опит във военната медицина/кога са водили те или ние война в рамките на 50 год.Всичко е дрън.дрън.А има ли някой лична изгода от това?За сега българския народ - НЕ!
!!!

2013.05.07 | 18:38

15
"Ние признаваме сирийската опозиция за легитимна" и тя е като българската опозиция- сбирщина от проамерикански настроени последователи.... "Катар и България са 2 миролюбиви страни- готови да участвуват и да създават международни конфликти и военни действия...

2013.05.07 | 18:38

14
Катар, както и Запада са на страната на така наречената опозиция- наемници от цял свят, ислямски фанатици, избиващи най-вече цивилни по най-жесток начин, много от които жени и деца! След това набеждават за това редовната армия на Сирия, за да може да се оправдае евентуално "демократично"нахлуване на Запада! Истинската цел е обаче Иран! Нашите продажни политици си гукат с терористи, чиито ръце са изцапани с детска кръв!
герб на сапун

2013.05.07 | 18:38

13
абе ние и миналата година подписахме с тези амуджи,даже май и с марсианците подписахме договор,да им изнасяме микрофони и слушалки,а особено си падали и по контрабандните цигари,като бонус получават кибритче герб

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини