Цветан Цветанов: Ще се откажа от имунитета си, но първо да минат изборите!

  • 01 май 2013 11:01

  • 11463
  • 94
Цветан Цветанов: Ще се откажа от имунитета си, но първо да минат изборите!
©

Когато приключат изборите, и когато се внесат събраните доказателства, ще мога да преценя, на база това, което е събрано, и ще предприема действия, които съответстват на обществените очаквания. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, преди срещата със симпатизанти в град Каспичан.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа каза още, че е готов да се откаже от имунитета си, но когато приключат изборите, защото в условия на предизборна кампания и всичко, което се е случило през този период от време, на хората им изглежда доста съмнително случващото се с него.
„Винаги съм се ръководил от закона. Всяко едно разрешение, което съм подписал, е след надлежно искане от заявител, прокурор или оперативна служба, с разрешение от съдия, и тогава то е идвало за подпис при министъра на вътрешните работи. Никога, по никакъв повод, не съм разпореждал незаконни СРС-та, защото това няма как да се случи, в условията, в които работи системата. Както и при възможността да бъде осъществен парламентарен контрол, който беше въведен в 41-вото Народно събрание и то по лично искане на ГЕРБ”, каза Цветанов.

На молба за коментар за това, че двама служители от звено „Подслушване” са дали показания в Прокуратурата и на тази база са изградени заключенията, че Цветанов е виновен по случая, той отговори: „Не знам, какво е твърдението им и какво са казали те. Аз знам, какво съм правил, като министър на вътрешните работи. Всичко, което съм осъществил като контрол, и като възможност за работа с колегите, е минавало през директорите на службите. Докладът, който се прави ежедневно от директорите, е точно за законосъобразността на всички тези искания, които се дават за подпис на мен”.

По думите му, в периода, който беше маркиран в сигнала на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, и който беше потвърден от Прокуратурата, в началния етап се е говорело за несъответствие на пътни книжки за период, в който той вече не е министър на вътрешните работи. Той се въздържа от коментар по повод това, дали това е политическа атака на опозицията срещу него.

„За голямо съжаление, някои големи политици се постараха, чрез съответните институции, да направят политическото си говорене. Но това са партии, които нямат политика, и които до сега, участвайки в управлението, никога не са носели политическа отговорност за безхаберията, които се случиха”, допълни заместник-председателят на ГЕРБ. На въпрос - кога Цветанов очаква да му бъде предявено обвинение, той отговори: „Нека видим, какви са събраните доказателства за това, което се тиражира от вчера, защото вчера имаше само едно прессъобщение, а два часа по-рано е имало пресконференция на главния прокурор Цацаров, и той нямаше нищо в тази посока”.

Последвайте канала на

Novini.bg
11463 94

Свързани новини

Коментари 94

Добави коментар
teodosi

2013.05.13 | 17:29

94
Цветанов не се показвай вече че не ми става от теб !А тоя кьдето се вьрти около теб е наш човек-с якенцето

2013.05.13 | 17:29

93
Знам че всичко е постановка и това се прави заради изборите и то от БСП и компания но и в ГЕРБ има доста хора които трябва да си отиват от политиката.За сега още не съм решила за кого да гласувам и ще изчакам до последно.Искам да чуя в неделя какво ще каже Бойко в предаването на Кеворкян „Всяка неделя“ и тогава може би ще взема решение.
възмутена

2013.05.13 | 17:29

92
А дали няма да се закълнеш в децата си?Отново! Смешници и престъпници! Позор,срамувам се,че живея в държава,управлявана от прости и престъпни хора!

2013.05.04 | 15:14

90
записът е правен незаконно и не трябва да се използва срещу герб!

2013.05.04 | 15:14

91
ха-ха-ха-ха гербераст тъпанар

2013.05.04 | 15:13

89
Евала Цветанов че се отказваш от имунитета си, не го давай преди изборите, червените пачаври го искат сега защото искат да не си на чело на предизборният щаб, дръж се Цецо , само престъпниците и идиотите те искат в затвора!

2013.05.04 | 15:12

88
Ще се откаже , но първо да се наяде

2013.05.04 | 00:22

87
За беднотията не е виновен само Бойко а ние.За да няма беднотия трябва в цяла България хората да скочат на монополите и на шефовете които дават малки заплати а прибират тлъсти печалби.Трябва да започне масов бунт иначе нищо няма да се оправи.Минималната заплата в страната е 310 лева а много хора взимат много по малко от това защото безработицата ги принуждава.Ако се опълчиш оставаш без работа.Няма ме и работещи профсъюзи които да защитават хората.За да не могат да махат хората от работа трябва масово да им се опълчим на тези измислени капиталисти които до вчера са били на равно с нас а сега се самозабравиха.Долу монопола.ГОРЕ ЗАПЛАТИТЕ!!!

2013.05.04 | 00:08

86
Искам следващото правителство да е от АТАКА,ГЕРБ и ДСБ.Министър прецедател да е Волен Сидеров,министър на вътрешните работи да е Бойко Борисов(че има на много хора да си връща) и министър на финансите Иван Костов за който съм сигурен че ще съумее да оправи финансите на държавата.

2013.05.03 | 10:49

85
Като са много отворени защо БСП не се яви сама на избори а са в Коалиция за България.Ако са сами на изборите няма да могат да минат и 4%.Как ги търпят тези от коалицията не знам!!!

2013.05.03 | 10:49

84
BKP > BSP > DPS > GROB > ATAKA > i t.n. i t.n. vsichko e edno i sushto !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини