Тодор Тагарев: Не е добре да се разкриват военните ни в Афганистан

  • 26 април 2013 13:27

  • 1355
  • 1
Тодор Тагарев: Не е добре да се разкриват военните ни в Афганистан
©

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за смята, че публикуването на списъците с военните, които желаят да гласуват в Афганистан, не е много добър ход, предаде БНР. Министерството на външните работи публикува списъците на сайта за изборите, съгласно разпоредбите на Изборния кодекс.

Служебният министър на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за изрази личното си мнение, след като обаче неговото министерство предостави списъците на МВнР, за да бъдат публикувани. В него са записани 82-ма души, желаещи да гласуват в Кабул, и 250 души в Кандахар.

"Моето мнение е, че това не е много добре. Няма данни за някакви конкретни заплахи, но принципно е положението, че хора, които участват в такива рискови операции, все пак държавата трябва да се грижи малко за тях. Дали това е успокояващо? Да, няма лични данни, няма звания, няма длъжности, няма поделения, в които служат", каза Тагарев.

От думите на министър Тагарев стана ясно, че така не се застрашава сигурността на българите там. Според близки на служили в Афганистан обаче обявяването на списъците е повод за притеснение.

От Министерството на външните работи съобщиха, че публикуването на списъците е съобразено с изискванията на изборния кодекс. С изборния кодекс се съобразява и военното министерство, обясни Тодор Тагарев: "Каквото и да е било тълкуване тук, то трябва да бъде направено от юридическа гледна точка. При положение, че законодателят е въвел определено изискване, изпълнителната власт като цяло трябва да намери начин да изпълни това изискване на законодателя".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1355 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.02 | 13:45

1
Абе какво правят български войски в Афганистан? Някой може ли да ми каже?...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини