Миков: Организираната престъпност не може да бъде победена с гола политическа воля

  • 25 юли 2011 16:17

  • 698
  • 3
Миков: Организираната престъпност не може да бъде победена с гола политическа воля
© Булфото

Това заяви от парламентарната трибуна по време на дебатите по вота на недоверие депутатът от Коалиция за България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

От решенията на кабинета се вижда, че техническите критерии за влизане в Шенгенското пространство не са изпълнени, колкото и управляващите да твърдят обратното, допълни той.

Две години бяха пропилени във война с миналото, вместо за реални действия и реформи в сектора на правосъдието и вътрешните работи, но европейските партньори вече дават остри оценки, защото организираната престъпност не може да бъде победена само с голата политическа воля. Поощряваната практика на злоупотреба със сила и полицейщината в България не остават незабелязани от Европа и това все повече се вижда в докладите на ЕК, подчерта Миков.

Българските граждани оттеглят доверието си от ГЕРБ, защото обещанията, които поеха управляващите преди изборите, не са изпълнени. Дестабилизацията на институциите, войната с независимата съдебна власт не може да генерира доверие на обществото към правителството, посочи депутатът от левицата.

Не може полицейската работа да се използва за политически PR и в същото време да има тържество на закона. Ще подкрепим вота, защото правителството се провали в сферата, в която уж беше най-силно – правосъдие и вътрешни работи, каза още Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
698 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СЕР

2011.07.25 | 23:31

3
ЖАЛЪК АМА МНОГО ЖАЛЪК НЕЩАСНИК
Mечо

2011.07.25 | 23:31

2
А пък на този министър полицаите му викаха Мики Маус, бати и авторитетния

2011.07.25 | 23:31

1
Xaxxaxaxxa Mikov......Ti be6e mnogo 'produktiven" ministyr axaxax ..dobre se posmqx !

Добави коментар

Водещи новини