БСП: МВР се превърна в империя на злото, Цветанов да си ходи

  • 15 април 2013 14:05

  • 8395
  • 64
БСП: МВР се превърна в империя на злото, Цветанов да си ходи
©

Нашата извънредна пресконференция е свързана с данните, изнесени от прокуратурата във връзка със сигналите за подслушване от страна за МВР, каза председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Данните са красноречиви, те са шокиращи, заяви той.

Искрено разчитах, че сигналът ми към главния прокурор няма да се потвърди, каза Станишев. По думите му от информацията, изнесена от прокуратурата, са очевидни няколко неща: че е имало злоупотреба от страна на МВР с техниката, с която разполагат, т.е. става дума за незаконно подслушване. "Това не е просто злоупотреба със служебно положение, а е нещо, превърнато от Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в практика, в система със злоупотреба с власт. Това подкопава демократизма в България, в никоя друга страна в Европа това е недопустимо", заяви председателят на БСП.

Според прокуратурата има и опити да бъде осуетена проверката на МВР и това само по себе си е показателно за тактиките на полицията. Според Станишев Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа трябва да излезе от политиката, както сам е обещал. Той трябва да излезе от листите на ГЕРБ, за да не възпрепятства правосъдието.

Да ви припомням ли колко пъти бившият премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г казваше, че има 100 очи и 100 уши? Той знаел ли е за тези подслушвания, попита Станишев. За каква демокрация говорим през последните три и половина години! Европейските институции няма да търпят страна членка да налага такива практики. МВР трябва да защитава правата на гражданите, тяхната сигурност, техния личен живот. Има огромна злоупотреба със СРС-та, допълни Станишев. Той призова прокуратурата да си свърши работата докрай.

Според него хората са наплашени и под натиск ще гласуват за ГЕРБ. Ръководството на МВР е една империя на злото, която трябва да бъде разбита. Ако не се вземат спешни мерки, никой няма да убеди гражданите, че ще се проведат честни избори, допълни Михаил Миков. Той постави въпроса дали има веществени доказателства за тези СРС-та, или те са използвани за други цели. ГЕРБ роди Франкенщайн в МВР, отсече бившият министър на МВР.

Според Илияна Йотова ЕК стриктно наблюдава България по отношение на подслушването. Задачата на правораздавателните органи в страната е да се изнесе цялата информация, за да не пострадат българските граждани. Според Йотова такъв скандал е абсолютен прецедент в ЕС и ще е първа новина в международните секции на световните новинарски емисии. Тя призова цялата информация да бъде изнесена към еврокомисията.

Последвайте канала на

8395 64

Свързани новини

Коментари 64

Добави коментар

2013.04.17 | 01:19

64
Има открити нарушения и предпоставки но няма доказателства!!! Кажете ми къде няма нарушения? Това не значи че Цветанов е давал нареждания за подслушване! Нищо не може да докаже тази проверка освен да се хвърлят лайна по ГЕРБ което е добре дошло за "мишката",Доган и новият "Левски" :) Само че няма да мине номера!
Beria

2013.04.17 | 01:19

63
Когато БКП идва на власт се започва ТОТАЛНОТО СЛЕДЕНЕ И ПОДСЛУШВАНЕ. Правят се досиета за всеки, като има и такива фалшификати за да компрометират някого или да го държат "на каишка"! Моделът "Дзержински-Берия-Андропов-Путин" бе приложен и надминат от нашите "комунисти" (част от които са родители и роднини на голяма част от сегашните "социалисти"). Това тотално мачкане на народа продължи 45 + 20 години! Отдавна БКП/БСП имат "частни/парарелни" структури занимаващи се със следене, подслушване, компромати и всякакви други гадории трудно влизащи в представите на нормалните хора. И сега за пореден път "Крадеца вика, дръще крадеца"! Всичко това е пълна "пед.....ия" и Сер"гейщина"!
ц.в.е.т.а.н.О.Ф.Ф

2013.04.17 | 01:17

62
Миндилите които ми слагат отрицателни оценки утре сутринта да стават рано за да не им разбиваме вратата.
Ташак Бей (Турция)

2013.04.16 | 21:47

61
В тоя сайт е пълно с мръсни милиционери бе- бах ги в миндилите бах аз!!!!
серго педала.

2013.04.16 | 21:47

60
СерГей пак го стегна кафявата точка,вижда на къде отиват нещата и започва да ръси глупост след глупост.Не се ли наслуша народа на глупостите на червена измет.Ще става нещо ама не знам какво.

2013.04.16 | 21:47

59
Абсолютно вярно е, колкото и минуси да биете. В големите градове най се усеща.

2013.04.16 | 21:46

58
Станишко, не плагиатствай.Империя на злото---така преди 25 год.президента на САЩ Рейгън нарече СССР--твоите духовни наставници!!!
Илиев

2013.04.16 | 21:46

57
Като чета коментари направо се изумявам и немога да повярвям на очите си. Станищев може да е всякакъв - крадец, комунист и каквото още измислите (не ми пука за него), обаче наистина ли искате да кажете, че няма проблем с това че МВР НЕЗАКОННО са използвали тази техника, та чак се опитвате да го оправдаете с действия на предишно правителство ? Това не ви притеснява, че може да го използват за да упражнят натиск върху политици и дори граждани ? Тука говорим за нарушаване на човешките права, не просто някаква глупава политическа издънка.
праведен

2013.04.16 | 21:46

56
ГАВРЕТЕ СЕ ОЩЕ С НАРОДА рано или късно всеки ще си плати да дойде някоя чужда мафия да ви изпонатръшкa всичките.

2013.04.16 | 20:34

55
samo zvetanov mu e v ustata. elementaren tapanar

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини