Станишев: Здравеопазването е в колапс (видео)

  • 12 април 2013 12:21

  • 5167
  • 61
Станишев: Здравеопазването е в колапс (видео)
©

Българското здравеопазване е в колапс. Това се дължи на непредвидимата политика на ГЕРБ. Натрупаха се много проблеми в болниците, но за съжаление не само там.

Това каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция. Той говори след срещите си с ръководствата на Български лекарски съюз, Националната аптечна мрежа, Българския зъболекаски съюз и Асоциацията на научно-изследователските фармацевтични производители в България. ГЕРБ си правиха експерименти със здравеопазването и всички виждаме резултатите. Проблемите са ужасни и всички са недоволни. Недоволни са лекарите, медицинските сестри и пациентите, продължи Станишев. Голяма част от медицинските заведения са пред фалит. Здравеопазването и фармацията не могат да бъдат на 100% финансова дейност и да се търси само печалбарството. Трябва да има достъпност на хората до здравната система. Дискусията ни с представителите на лекарските съсловни организации беше много открита, разкри Станишев. Работата на НЗОК беше тотално опорочена от страна на ГЕРБ. Лекарите бяха репресирани и подлагани на натиск през последните 4 години, каза още Станишев. Президентът Плевнелиев е гарант за честните избори. Искам да му кажа, че честни избори не се гарантират с декларации и празни приказки. Той беше първият държавен глава, който беше избран с редица политически машинации и голяма партия не призна неговия избор. ЦИК се е превърнала в инструмент на една политическа партия. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното трябва да се стегне и да заработи честно и почтенно, завърши Станишев.

Председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов беше на мнение, че всички политически партии през последните 23 години са обещавали реформи, но никой не е направил необходимото в областта на здравеопазването. Искам да призова всички да спрат да ни наричат медицински работници. Ние не сме работници, а служители. Даваме всичко което ни е по силите, за да служим на хората. Здравеопазването трябва да излезе от политиканстването. Най-големият проблем в момента е липсата на кадри, разкри Райчинов. Здравеопазването трябва да бъде приоритет, защото това ще е приоритет за оцеляване на нацията. Вярвам че, партиите не искат да загубят електората си. Здрава и образована нация е пътят за излизане от сегашното ни положение.

Д-р Миланов от Българския зъболекарски съюз беше на мнение, че държавата е длъжник на здравеопазването и по специално на денталната медицина. Нашите млади кадри трябва да остават в България и да работят тук. Имаме огромни проблеми. В момента, В България няма програма, която да се грижи за денталните проблеми на хора, които са инвалиди. Това е недопустимо в 21 век в страна членка на ЕС, категоричен беше д-р Миланов. Трябва да има диалог и градивна критика между държавата и нас, завърши той.

Антон Вълев, който е магистър фармацевт и председател на Националната аптечна мрежа заяви, че фармацевтичния бранш е изцяло подчинен само на целта за търговска печалба. Аптеки има само в големите населени места. Хората от селата са принудени да пътуват по 100 км, за да си закупят лекарство. Това е недопустимо, продължи той. Аптечната система трябва да е подчинена на гражданите и пациентите, а не на идеята за печалба на 100%. Цените на лекарствата трябва да бъдат фиксирани. Трябва задължително да се въведе аптечната карта, завърши Вълев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5167 61

Свързани новини

Коментари 61

Добави коментар
stoiko

2013.04.16 | 12:58

61
Dr.Stanisev,tarsite podkrepa v sirokoto obstestvo,njamate go veche,vie ste banda ot kradci i mochenici,kakva podkrepa tarcite,izborite njama da spechelite

2013.04.13 | 13:20

43
здравеопазването било в колапс по ваше време по различно ли беше писна ми всеки ден да гледам два гея станишев и сидеров във всяка телевизия всеки ден ужас
Квачков

2013.04.14 | 00:14

60
Глупако неземен,ти защо нареждаш Сидеров до Гея бесепарски,бе миризлив смърдльо?Единствен той гледа да защити българския народ и България.Бог да я пази!!!
Бойко Тиквата

2013.04.14 | 00:14

59
По-прост политик от Бойко Борисов няма. Пълно копие на Бай Тошо - прост, но хитър. Добър ученик е бил Бойко, който е за утопичен социализъм и комунизъм, което е равно на диктатура.

2013.04.13 | 13:29

46
А недеи така има разлики.Баити Тошо строеще заводи а Боико магистрали,При единия здравеопазванто беше безплатно а при другия платено.При тошо те гониха ако си безработен а при Боико те гонят от работа.При тато България достигна 9 милиона а при Боко едва 6 милиона останаха.При Тошо и циганите работеха и не крадяха а при Боико циганите неработят а смо крадят.Има още много ра
СамуРая

2013.04.13 | 18:38

58
Не знам кой е обрал парите на здравната каса, знам само, че в никое друго време хората не измираха като мухи по средата между две болници, защото все нещо някъде не е уредено. Знам, че само по времето на ГЕРБ, заради калпаво управление, измряха и много онкоболни, докато политиците се накумят кое лекарство колко повече да струва или докато успеят да съберат пари с есемеси. Знам, че ГЕРБ повече не бива да помирисва власт

2013.04.13 | 16:35

57
цялата държава е в колапс заради вас !!! и имате наглостта да приказвате !!!! това е ...... просто не намирам думи !!!! това са ТВАРИ без никаква ЧЕСТ !!!!
гафове на московеца

2013.04.13 | 14:37

56
СЕЩАМ СЕ ЗА НЯКОИ ..1. ЧЕ АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ-Т.Е. ВСЕКИ КОЙТО СТРОИ , Е БАЛАМА...2.ЧЕ СТАНА МАНЕКЕН НА ХИЗБУЛА , ПРЕДАВАЙКИ БЪЛГАРИЯ ..3. ЧЕ ОРГАНИЗИРА ПЛЮЕНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ БРЮКСЕЛ..4. ЧЕ , ДРАСНА КЛЕЧКАТА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ МЕСЕЦ , ЗАЕДНО С ДОГАН , ТРАКТОРА , КОСТОВ .....5. ЧЕ ОТКАЗА ДА НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО , ВЪПРЕКИ УЖ МЕРАЦИТЕ СИ..6.ЧЕ БЕШЕ ИБРИКЧИЯ НА ДОГАН.. 6.АФЕРИТЕ СЪС ЗАМЕНКИТЕ 7.АФЕРАТА ХОХЕГЕР..8. ПОСТОЯННИТЕ СЛУХОВЕ-ДОКУМЕНТИ СЕ ГОРЕЛИ , ИЗКУПИЛИ СЕ БОКСОВЕТЕ....9.ОБИДИ ЕВРОДЕПУТАТ..10.ОРГАНИЗИРА БЕЗСМИСЛЕН И ГУБЕЩ РЕФЕРЕНДУМ..11.ЧЕ СЕ ИЗГАВРИ С БЪЛГАРСКИЯТ ГЕРБ И ЗНАМЕ И СТАНА АВЕР С МИШО БОКЛУКА..12.ЩЯЛ ДА ВРЪЩА ПУШЕНЕТО-Т.Е. , ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА , ВАЖНОТО Е НЯКОЙ ГЛАС ОТГОРЕ...ВИЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ , АЗ СЕ УМОРИХ...
московец боклук

2013.04.13 | 14:37

55
При него здравната каса беше на червено. Толкова много я окраде, че НЗОК имаше 1,5 млн на година за охрана. Сделките за лекарства се печелеха от фирми до упралвяващите.
Джуджи

2013.04.13 | 13:32

54
ГЕРБ са изградени като като бандитска структура съставена от калинки и мутряци ! Също така няма спор и, че тези алчни некадърници извършиха геноцид в здравеопазването и оставиха половин милион безработни съсипвайки малкия и средния бизнес, трупайки милиарди в офшорни сметки!!!
Баста!!!

2013.04.13 | 13:32

53
И кво! Пак да изберем Боко Каптагона, Цецко Маниака на Имоти ли ??? Тези гепиха 3 милиарда само за 4 години съсипвайки всичко по пътя си!! Вие да не сте мазохисти ???!!! Баста!!!
Бай Ставри

2013.04.13 | 13:32

52
А, колапс. Закрили двайсетина болници- бял кахър. Той нали си ходи в правителствена... Ама, след месец ше го питам. В Банкя, в поликлиниката.
211

2013.04.13 | 08:59

19
Ако трябва и още ще се закрият.Не може заради три циганки с десет чавета дь има болница в Горно.нанадолнище.Виж поликлиниките са нещо друго.Ако правиш разлика.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини