Янев: Няма нужда от реформа в здравеопазването (обновена)

  • 11 април 2013 12:24

  • 936
  • 4
Янев: Няма нужда от реформа в здравеопазването (обновена)
©

РЗС е за деполитизиране на здравната система като цяло. Здравният сектор трябва да бъде деполитизирана система, по подобие на МВР и отбраната.

Това каза председателят на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, след срещата си с председателя на Управителния съвет на БЛС д-р Цветан Райчинов. „Това, което се случваше през последните години, е изключително вредно – директори на болници и ключови позиции в здравеопазването да бъдат заемани от политически партизани”, категоричен беше Янев. „Не е необходима реформа в здравеопазването. Реформи се правят повече от 23 - 24 години. Всяка реформа довежда до още по-големи проблеми в здравеопазването. Необходима е нова законодателна база, върху която да стъпки здравеопазването, а не „кърпежи”. Необходимо е базата да се изгражда фундамент по фундамент, а не хаотично”, посочи Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,. По думите му здравната реформа през последните години е на принципа проба-грешка. „Тя доведе до сгрешено здравеопазване и за пациентите, и за лекарите”, каза още Янев.

НЗОК е една държавна пирамида, която е по-скоро каса за схеми за източване, отколкото каса за осигурените българи. „Не може тази НЗОК да продължи да съществува в този вид. Виждането ни е по-радикално – тази НЗОК трябва да се преструктурира, да се създаде конкуренция и да се опрости системата на функциониране”, добави Янев. По думите му - е задължително да има единна информационна система между НОИ, НЗОК и НАП. „Липсата на информационна база създава условия за корупция и източване на милиони в здравеопазването. Трябва системата да се опрости, и с новите възможности, които има, да се върне система, каквато перфектно е работила през периода 1931 - 1934 година с т.нар. фамилни здравни талони. В кой век живеем да нямаме здравни информационни карти, които да дават възможност всеки пациент да знае какво има, какво ползва и какво получава насреща”, попита Янев.

„Тезата ни съвпада с Българския лекарски съюз за това, че държавата трябва да си влезе в ролята, и да осигури необходимите средства за наука, за специализация и за статут на българския лекар. Не може лекарите да продължават да са с този унизителен статут”, посочи Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,. С ръководството на БЛС е била обсъдена ролята на общините, както и болниците в окаяно финансово състояние.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
936 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Стаси

2013.04.11 | 22:36

1
Слушайте какво казва лидера на РЗС и няма да сбъркате, ако му дадете вашия глас на изборите след месец!
Латинка

2013.04.11 | 22:36

2
Подкрепям Яне Янев в начинанията му!
Кирил

2013.04.11 | 22:36

3
поздравявам Яне Янев за организираността му, за компетентността му, за идеята да пресъздаде една нова България без корупция. ще гласувам за вас г-н Янев, защото вярвам, че имате чисти амбиции!
hahaha

2013.04.11 | 22:56

4
1,2,3 edin i susht chovek

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини