Финансовият министър: Парите за бедствия и аварии са достатъчни

  • 10 април 2013 14:29

  • 738
  • 0
Финансовият министър: Парите за бедствия и аварии са достатъчни
©

В бюджета на Комисията по бедствия и аварии все още има достатъчно бюджет за случаите, с които се сблъскваме. Това каза на пресконференция след министъра на финансите Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов след заседание на Министерски съвет.

По думите на Христов в бюджета на Комисията има 24 милиона лева и на този етап няма нужда да бъдат търсени резерви в бюджета, за да допълваме бюджета за бедствия и аварии.

„Подписах състава на Комисията за бедствията и авариите. Тази тема в последно време е от изключително значение в контекста на това, че имаме дъждовен период, задействаха се някои свлачища”, каза премиерът Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. „Вчера имахме много мъчителен и резултатен разговор с кмета на Неделино. Поех ангажимент да направим всичко необходимо тези средства да бъдат осигурени”, каза още той. Премиерът отбеляза, че още отсега е направено възможното благодарение на съдействието и на министъра на финансите, за да бъде субсидията на общината дадена предварително. За Габрово се очакват изготвени проектите.

Последвайте канала на

738 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини