Екатерина Захариева: Няма да има достатъчно европари за важните обекти

  • 09 април 2013 12:26

  • 1294
  • 0
Екатерина Захариева: Няма да има достатъчно европари за важните обекти
©

Парите през следващия програмен период няма да са достатъчни за всички стратегически инфраструктурни проекти. В резултат ще се търсят повече възможности за публично-частно партньорство, заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, предаде БТВ. Тя участва в VIII годишна национална конференция „Стратегическа инфраструктура България 2013".

По думите й, вече са започнали инвестиционните проучвания за пътната отсечка Русе-Свиленград, магистрала „Черно море" и скоростен път „Рила".

Захариева определи тол таксите като добър източник на финансиране на инфраструктурните проекти, към които няма интерес от Европейския съюз и от частни инвеститори.

Регионалният министър посочи 2016 г. като срок за въвеждане на тол таксите за товарните автомобили над 12 тона. „Нашата амбиция е през тази година да имаме избран консултант за въвеждането на електронното събиране на таксите за ползване на републиканските пътища,” съобщи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. През 2014 г. пък трябва да започне процедурата по избор на изпълнител.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини